fbpx

Herken je dat gevoel dat je na een lange en vooral ook drukke werkdag even toe bent aan wat rust en ontspanning? Waar de één een flink eind gaat wandelen, kiest de ander ervoor om even flink te gaan sporten. Een andere manier om zowel lichaam als geest volledig te ontspannen, is door gebruik te maken van één van de vele mindfulness apps op je smartphone. Omdat de keuze enorm is, hebben we er een flink aantal zelf uitgetest en tot de conclusie gekomen dat er een aantal zijn die absoluut tot de betere horen om te gebruiken. Dus kunnen zowel lichaam als geest wel wat rust gebruiken? Dan zijn deze apps zeker het proberen waard.

Waarom kiezen voor mindfulness via je telefoon?

In de huidige tijd, waarin er zowel zakelijk als privé steeds meer van ons wordt gevraagd, is het goed om af en toe even aan onszelf te denken. We maken ons vaak druk om school, werk, geld en tal van andere zaken. Nu kun je aan geldzorgen in veel gevallen ook zelf het nodige doen. En is het regelmatig vergelijken van je vaste lasten en ook aankopen zoals een nieuwe telefoon zeker de moeite waard om te besparen. Want door telefoons te vergelijken bespaar je écht geld. Zorg er dus voor dat je af en toe even aan jezelf denkt en de rest om je heen laat voor wat het is. Dit kan dus perfect door gebruik te maken van mindfulness. Aangezien je dan stap voor stap door het hele proces wordt begeleid.

Apps voor je op je Samsung Galaxy smartphone of iPhone

Het maakt niet uit of je nu een iPhone of een Samsung Galaxy smartphone in je bezit hebt, in beide gevallen heb je natuurlijk toegang tot in het geval van Apple, de Apple store en voor Samsung de Play Store. Daar kun je kiezen uit tientallen mindfulness apps, maar zijn er maar een paar die er echt toe doen. 

Headspace

Headspace is een van de meest geliefde mindfulness apps die er zijn. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en rijke inhoud is het perfect voor beginners en gevorderden. De app bevat een verscheidenheid aan meditatieoefeningen, waaronder ademhalingstechnieken en geleide visualisaties. Je kunt ook verschillende programma’s volgen die zijn ontworpen om specifieke doelen te bereiken, zoals stressvermindering of beter slapen.

Calm

Als je op zoek bent naar een app die je helpt om te ontspannen en je stressniveau te verlagen. Dan is Calm de ideale keuze. Deze app biedt niet alleen meditatie- en ademhalingsoefeningen. Maar ook rustgevende slaap verhalen en natuurgeluiden die je helpen om sneller in slaap te vallen. Met de kalmerende stemmen van bekende vertellers en de prachtige visuele beelden, zorgt Calm ervoor dat je volledig tot rust komt.

Insight Timer

Insight Timer is een app die bekend staat om zijn grote bibliotheek met meditatie muziek en geleide meditatie sessies. Of je nu behoefte hebt aan een snelle 5-minuten meditatie pauze. Of een diepere 30-minuten meditatiesessie, deze app heeft voor ieder wat wils. Daarnaast kun je ook deelnemen aan community-evenementen en zelfs in contact komen met meditatie-experts over de hele wereld.

Mind Events Factory learning platform

Op ons learning platform vind je ook diverse meditaties en cursussen die je kunt doen op je mobiele telefoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds