fbpx

Dat de maan invloed op ons heeft als mens weten we inmiddels. Het heeft invloed op mensen, oceanen, emoties en de aarde. Daarmee dus ook op het ritme van de planten in je tuin. Wanneer is het de beste tijd om zaadjes te planten? Wanneer kan je het beste oogsten? Je leest het in dit blog over tuinieren met de maan!

Tuinieren met de maan

De maanstanden hebben invloed op de oceaan wat eb en vloed bepaald. De verandering van de maan zet daarmee een hoop in beweging op de aarde. Ook op het water wat zich in de grond bevindt. Het is belangrijk om te zaaien op het moment dat er voldoende water in de grond aanwezig is. Zo krijgen jouw plantjes en bloemen de beste start.

Tuinieren met je handen in de aarde en het licht van de maan

Wanneer je met je handen in de aarde bezig bent, ben je automatisch aan het gronden. Het beste moment om te zaaien is tussen de nieuwe maan en de volle maan in. Dit komt omdat het licht van de maan langzaam groter wordt. Dit beïnvloedt de planten op de groei van blad en stengel.

Na de volle maan gaat het licht langzaam weer dimmen. Dan gaat de aandacht meer naar de wortels in de grond. Het is ook de periode dat je het beste zaadjes kunt planten van plantjes / groenten die onder de grond groeien. Denk hierbij aan aardappelen en rode biet. Maar ook wortels kan je dan het beste zaaien. Het hangt dus volledig van de plantensoort af wanneer iets het beste groeit in de maancyclus.

De nieuwe maanstanden lees je hier. En de volle maanstanden van 2024 lees je hier. Lees hier ook tips van Hovenier Kees over tuinieren met de maan.

Wil je meer leren over tuinieren volgens de maan? Wellicht vind je onderstaande boeken interessant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds