fbpx

De menstruatiecup wordt steeds meer een opkomend product onder vrouwen. Het zorgt voor minder afval en de hygiëne is ook beter. Zelf raad ik de menstruatiecup ook aan na de Rite of the Womb. Een ritueel die al jaren van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. De menstruatiecup kan hierbij ondersteuning bieden in het teruggeven van menstruatiebloed aan moeder aarde. Lees je dat nu goed? Jazeker. Wanneer je menstruatiebloed terug geeft aan moeder aarde, heeft dit een helende werking. Lees er meer over in deze blog.

Minder afval en meer hygiëne

In de eerste plaats zorgt de menstruatiecup voor minder afval en meer hygiëne. Iets wat voor de duurzaamheid van de wereld van belang is. Maar ook voor de hygiëne van de vrouw is het van belang dat ze producten gebruikt die ten goede komen aan haar eigen gezondheid. Wellicht heb je vaker gelezen over de tampon ziekte wat een risico kan zijn. Maar ook bijvoorbeeld de kans op doorlekken wordt met een menstruatiecup verkleind.

Rite of the womb

De rite van de baarmoeder is een ritueel welke afkomstig is uit de jungle en al jaren van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Tijdens dit ritueel laat je oude pijn en angst los vanuit de baarmoeder welke onbewust in het systeem vast blijft hangen. Tijdens dit ritueel zijn er deel rondes waarin vrouwen met een disbalans in de cyclus, een kinderwens, zwanger, moeder, oma etc. delen wat hen blokkeert. Daarna wordt er een innerlijke reis gemaakt waarin de vrouw zich opnieuw mag herinneren wie ze is. Vanuit de vrouwelijke energie zonder onderdrukking vanuit eerdere systemen. Aan het einde wordt de rite doorgegeven wat als helend wordt ervaren.

Menstruatiebloed teruggeven aan moeder aarde

Na afloop van de rite ontvangen de vrouwen ook ‘huiswerk’. De 13 volle manen na de rite worden vrouwen gevraagd om hun menstruatiebloed op te vangen in een menstruatiecup en dit terug te geven aan moeder aarde. Dit ondersteund in het proces van het loslaten van oude patronen en pijnen. Menstruatiebloed heeft een krachtige werking voor het voeden van de aarde. Ook versterkt het jouw band met moeder aarde.

Je kunt het menstruatiebloed vermengen met water in een potje en daarna teruggeven aan moeder aarde. Je kunt het ook aan de planten in je eigen huis geven. Maar wellicht is er een kracht plek in jouw buurt waar je het menstruatiebloed graag haar werking laat doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds