fbpx

Een van de grootste factoren in een verzwakt immuunsysteem is stress. In tijden van stress ben je alleen maar bezig met vechten en vluchten en schiet een goede gezondheid er snel bij in. In deze blog lees je 3 tips hoe je jouw immuunsysteem een boost kunt geven.

 

 1. Voeding
  Zorg dat je de juiste voeding binnen krijgt. Het liefst alle kleuren van de regenboog op je bord iedere week. Daarnaast kan je je immuunsysteem een extra boost geven door vitamine C drankjes te maken die ontgiftend en afvoerend werken.

  Men neme 1 halve citroen, 4 plakjes gember, een beetje honing en gekookt water. Dit doe je met elkaar in de blender. Iedere ochtend een blend hiervan en je krijgt voldoende vitamine c binnen met een ontstekingsremmer. Gember werkt namelijk ontstekingsremmend.

  In het begin zal dit wat wennen zijn, maar uiteindelijk zul je het lekker gaan vinden omdat het je lichaam een fijne boost geeft.

 2. Do yoga en mediteer
  In tijden van stress en angst schiet je niet zoveel op met nog meer in de stress te schieten. Rust uit. Do yoga en mediteer. Zo kom je weer tot de innerlijke kern van jezelf en kan je zien wat er werkelijk in je leeft. Van binnen gebeurt het. Buiten was slechts een ratrace die toch wel een keer op zijn eind zou komen. Je mag nu naar binnen keren in stilte. In deze Facebook groep staan een aantal meditaties en korte yoga oefeningen. Wil je live lessen volgen? Meld je dan aan via het online lesrooster.

 3. Beweeg en ga de natuur in
  Zorg dat je je verbind met het groen om je heen. Natuur, planten, bomen en de zee hebben een helend effect op het lichaam. Door in de natuur te zijn en om je heen te kijken kan je weer tot jezelf komen.

  Alleen wandelen of in stilte wandelen zorgt er ook voor dat processen op gang komen en eventuele gedachten een plek kunnen krijgen. Zo krijg je weer een heldere mind en een rustiger lichaam.

 

Heb je vragen over het boosten van je immuunsysteem en verlagen van stress? Stuur dan gerust een mailtje naar info@mindeventsfactory.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...