fbpx

De nieuwe maan of wel Amavasya (nieuwe maan in het Sanskriet) van 16 augustus 2023 staat in Kreeft en de ster Ashlesha volgens de Vedische Astrologie. Vedische Astrologie verschilt van de Westerse Astrologie. Het gaat meer over feminiene en zachter leven. Voordat de klok en tijd geïntroduceerd werd. Waardoor de masculiene wereld werd gecreëerd. In dit blog lees je meer over de betekenis van de Nieuwe Maan in Augustus 2023 volgens de Vedische Astrologie.

Nieuwe Maan Augustus 2023

De Nieuwe Maan van Augustus 2023 staat in Kreeft. De Nieuwe Maan in Kreeft nodigt je uit om in stilte te voelen welke richting je emoties op willen. Nieuwe Maan is een periode van ‘diepe wateren’. Een element die je uitnodigt om op diep niveau te ervaren welke richting je wilt varen deze maancyclus. Mijn Moon Phase Yin Yoga Ebook kan je helpen om middels yin yoga, journal practices en kennis vanuit de Chinese Geneeskunde te voelen waar je werkelijk naar verlangt.

Kenmerken van het Sterrenbeeld Kreeft

De Kreeft wordt ook wel gezien als de moeder van de dierenriem. Een emotioneel teken die uitnodigt om te kijken naar je emoties op een diep niveau. Kreeft is een emotioneel teken. Zorgt voor een gevoel van thuis. En geeft mensen om zich heen de ruimte om emoties te voelen en te laten zijn. Maar ook voor jezelf is het belangrijk om te voelen waar jouw emoties heen willen. Mogen ze gezien worden? Of schuif je het onder stoelen en banken?

Door je emoties er te laten zijn, laat je jouw pure essentie zien. Dit geeft jouzelf en de mensen om je heen duidelijkheid. Emoties als verdriet, angst en onrust zijn niet ‘slecht’. Het geeft je duidelijkheid en richting in waar verandering aangebracht mag worden. Geef jezelf die ruimte en je zult zien dat er ruimte ontstaat in lichaam en geest.

Betekenis van de Nieuwe Maan in de Nakshatra Ashlesha

Wanneer de Nakshatra Ashlesha in de Nieuwe Maan valt, komt er een periode van transformatie, kracht en vermogen potentie aan. Wat heb jij al die tijd verborgen gehouden? Waar voel je wellicht onzekerheid over, maar weet je diep van binnen dat het jouw kracht is? Deze Nieuwe Maan nodigt je uit om jouw pure en ware potentie omhoog te brengen. Jouw innerlijke kracht. Wanneer je je laat zien zoals je bent, zul je merken dat je aantrekt waar je werkelijk naar verlangt. Met al je emoties zoals ze zijn.

Verschil in de Vedische en Westerse astrologie

Nieuwe Maan in augustus 2023 kan er wellicht anders uit zijn dan je dacht. Volgens Westerse Astrologie staat de nieuwe maan in Leeuw. Het verschil zit in de Dierenriem en scheelt 23 graden. Meer hierover lees je in dit blog. Jouw sterrenbeeld, moonsign en ascendant kan anders zijn wanneer je je gaat verdiepen in de Vedische Astrologie. Het heeft een zachtere benadering. En nodigt je uit om meer in balans te komen middels yoga en ayurveda. Volgens de Vedische filosofie. In een Vedisch Astrologie consult leg ik je hier alles over uit. Dit kan je inzicht geven op alle vlakken in je leven. Persoonlijke ontwikkeling, werk, relaties, bedrijf, gezondheid, gezondheidsklachten et cetera.

Heb je behoefte aan een stilte getaway deze nazomer? Een private retreat in Zuid-Frankrijk bij mij kan een mooie manier zijn om je meer te verdiepen in jouw verlangens. Vanuit rust ontstaat ruimte. In September en mid oktober heb ik nog plek vrij. Stuur gerust een mailtje naar info@joycemol.com voor beschikbaarheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds