fbpx

Onze voeten verdienen ook wat liefdevolle verzorging, vooral na een lange dag staan of lopen. Een geweldige manier om je voeten te verwennen en te revitaliseren, is door een voetenscrub te gebruiken. In plaats van een kant-en-klare scrub te kopen, kun je gemakkelijk je eigen voetenscrub maken met natuurlijke ingrediënten. In deze blog deel ik een eenvoudig recept en instructies om je zelf voetenscrub te maken om ze te ontspannen en zijdezacht te maken.

Benodigdheden om zelf voetenscrub te maken:

  • 1 kopje grof zeezout of Epsomzout
  • 1/2 kopje olijfolie of kokosolie
  • 10-15 druppels essentiële olie naar keuze (bijvoorbeeld pepermunt, lavendel of rozemarijn)
  • Een glazen pot of container om de scrub in te bewaren

Stap 1: Meng het zout en de olie

Neem een kom en meng het zeezout of Epsomzout met de olijfolie of kokosolie. Roer goed door totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Het zout helpt bij het exfoliëren van dode huidcellen, terwijl de olie de huid voedt en hydrateert.

Stap 2: Voeg essentiële olie toe

Voeg nu de essentiële olie naar keuze toe aan het mengsel. Essentiële oliën hebben niet alleen een heerlijke geur, maar kunnen ook extra voordelen bieden voor de huid. Kies een olie die geschikt is voor de voeten, zoals pepermunt voor verfrissing, lavendel voor ontspanning of tea tree voor antiseptische eigenschappen. Meng opnieuw om de essentiële olie gelijkmatig te verdelen.

Stap 3: Bewaar de scrub

Giet de voetenscrub in een glazen pot of container en zorg ervoor dat deze goed afsluitbaar is. Dit helpt om de versheid en kwaliteit van de scrub te behouden. Plaats de pot op een koele en droge plaats, bij voorkeur uit direct zonlicht.

Stap 4: Gebruik de voetenscrub

Voor gebruik, maak je voeten nat en breng je een kleine hoeveelheid van de zelfgemaakte scrub aan op je handen. Masseer zachtjes in cirkelvormige bewegingen over je voeten, focus vooral op de ruwe plekken zoals hielen en de bal van de voet. Spoel daarna je voeten grondig af met warm water. Je kunt ook eerst lekker in een voetenbadje gaan zodat je voeten en het eelt al wat zachter wordt.

Stap 5: Hydrateer en verzorg

Na het scrubben is het belangrijk om je voeten goed te hydrateren. Breng een vochtinbrengende crème of lotion aan om de huid te voeden en te verzachten. Je kunt ook een paar sokken dragen om de vochtinbrengende ingrediënten beter in de huid te laten trekken.

Start direct met zelf voetenscrub maken!

Het maken van je eigen voetenscrub is eenvoudig en leuk, en het biedt je de mogelijkheid om natuurlijke ingrediënten te gebruiken die goed zijn voor je voeten. Met een paar eenvoudige stappen en enkele basisingrediënten kun je genieten van zijdezachte voeten. Verwen jezelf regelmatig met deze zelfgemaakte voetenscrub en geef je voeten de verzorging die ze verdienen. Naast de eerder genoemde oliën kan je via young living diverse essentiële oliën bestellen die je in jouw voetenscrub kunt doen of voetenbadje.

Extra tool om je voeten te ontspannen

Naast voetenscrub, een voetenbad en zelfmassage met de handen is er 1 tool die ik heel graag gebruik en ook aanraad aan mensen met zere voeten, mensen die veel in hun hoofd zitten of chronische pijnklachten ervaren. Dat zijn deze fascia ballen. Je kunt ze onder je voeten rollen, dan wel staand of als je zit op een stoel. En als je veel achter de computer werkt, dan ook juist! Ook kun je de fascia ballen bestellen door ze samen met de yin & fascia masterclass te bestellen. Wanneer je deze masterclass besteld, ontvang je de fascia ballen er direct bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...