fbpx

Je kent het wel. Volle prullenbakjes tijdens je menstruatie periode in de badkamer. Tampons, maandverband. Je moet het altijd weer opnieuw kopen. Het kost je dus ook nog eens veel centjes. De menstruatie cup is steeds bekender aan het worden onder vrouwen. Het zorgt voor minder afval en bespaart je geld. Daarnaast kan je er ook veel langer mee doen tijdens het gebruik. In dit blog lees je hoe lang je een menstruatiecup kan inhouden.

Menstruatiecup maten

Er zijn diverse soorten maten als het om een menstruatie cup betreft. Zo is er van de Organicup maat A en B. A is kleiner dan B. En zelfs een mini. De B is bijvoorbeeld geschikt voor vrouwen die zijn bevallen en maat A voor vrouwen die nog geen kindje hebben gebaard. Er is ook een cleanser voor de organicup om het te reinigen. Maar over het algemeen wordt aangeraden om de organicup uit te koken na gebruik.

Hoe lang kan je een menstruatie cup inhouden?

Vraag je je af hoe lang je een menstruatiecup kan inhouden? Je kunt de menstruatiecup zeker 12 uur inhouden. Maar je voelt zelf het beste wanneer je deze wilt verschonen. Je kunt het menstruatiebloed direct door de wc spoelen. Of je kunt het ook ritueel gebruiken. Als onderdeel van de rite van de baarmoeder geef je je menstruatiebloed gedurende 13 manen terug aan Moeder Aarde. Dit helpt om de verbinding met je vrouwelijkheid en je cyclus te verbeteren. Je laat los wat je niet meer bij je hoeft te dragen en geeft dit werkelijk terug aan Moeder Aarde.

Zo kom je in verbinding met je baarmoeder

In verbinding komen met je baarmoeder klinkt misschien een beetje gek als je niet eerder bewust bezig bent geweest met je cyclus. Maar het is enorm belangrijk om vanuit die basis in het leven te staan. De baarmoeder is de bron van creatie van leven. Het is geen plek om angst en pijn in te bewaren. Fijne manieren om in contact te komen met je baarmoeder zijn deze diepe bekken ademhaling en de Rite van de Baarmoeder.

Het helpt om bewust en regelmatig contact te maken met je bekken en het baarmoeder als je meer in verbinding wilt komen met jouw vrouwelijke kracht en energie. Verzachten, ontspannen en zijn. Neem de tijd regelmatig om te voelen welke signalen je lichaam eigenlijk afgeeft. Zo leer je leven volgens de ritmes van jouw eigen cyclus en rtime.

Het Moon Phase Yin Yoga E-book creëerde ik toen ik zelf meer in verbinding met mijn cyclus wilde leven. Yin Yoga is een mooie manier om in verbinding te komen met je vrouwelijke energie.

Boeken over de menstruatie cyclus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...