fbpx

De psoas wordt ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd. Wanneer je spanning ervaart in de psoas komt dit vaak voort vanuit overbelasting. Het continu over je grenzen gaan en niet in verbinding zijn met je ziel. Door in verbinding te gaan met je lichaam, kan je verbinding maken met je ziel. Yin Yoga is een mooie manier waarmee je de psoas spier kan losmaken. In dit blog lees je er meer over.

Psoas spier losmaken en emoties

Onverwerkte emoties en trauma zetten zich vast in de psoas spier. Om de psoas spier los te maken kan je verschillende oefeningen doen. Yin Yoga is een mooie methode om de psoas spier los te maken. Daarbij kunnen wel emoties als boosheid, woede, verdriet en angst loskomen. Door yin yoga toe te passen, maak je op een zachte manier ruimte voor deze emoties. Het is dus heel fijn om de psoas spier te gaan losmaken en emoties toe te laten met yin yoga.

Psoas spier losmaken fysiek

Fysiek kan je veel last hebben van pijnklachten als de psoas spier gespannen is. Vooral het bekken, bilspieren en de onderrug kunnen gespannen aanvoelen. Dit werkt overigens door op het gehele lichaam. Je kaken voelen wellicht gespannen aan. En wanneer je de psoas gaat ontspannen, zul je merken dat de kaken juist ook weer los komen. Emoties zetten zich vast in het lichaam en dit wordt fysiek voelbaar. Wanneer emoties worden ontladen, zal het lichaam en de psoas spier zich ontspannen.

Oefeningen die je kunt doen om spoas spier los te maken

Er zijn diverse oefeningen die je kunt doen om de psoas spier los te maken. Vanuit de yinyoga passen we deep stretching toe in combinatie met ademhalen, navoelen en loslaten. Oefeningen voor het bekkengebied als lunges, butterfly, twists en de swan bijvoorbeeld zijn mooie oefeningen om het bekken los te maken en de psoas spier ruimte te geven.

Deze video lessen kun je volgen voor het losmaken van de psoas spier

Op Retreat gaan als voeding voor de ziel

Tijdens het Back to your inner nature retreat van 4 tot 9 oktober in Zuid Frankrijk wordt er ook aandacht besteed aan het losmaken van spanning en emoties in de psoas. In een Privé retreat kan hier ook aandacht aan besteed worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...