fbpx

Ben je benieuwd in welke elementen de sterrenbeelden staan? Dan ben je in dit blog op het juiste adres. Elk sterrenbeeld is verbonden aan een element. De elementen zijn weer verbonden aan de natuur en hebben een voor een kenmerken die terug te vinden zijn in het karakter van het sterrenbeeld. Door meer in verbinding met jouw element te leven, kom je meer in balans.

In welke elementen staan de sterrenbeelden?

De sterrenbeelden kunnen we categoriseren onder de elementen vuur, aarde, water en lucht. Hieronder lees je in welke elementen de sterrenbeelden staan.

Vuur element

In het vuurelement vind je het sterrenbeeld Ram, Leeuw en Boogschutter.

Vuurtekens zijn ware leiders. Ze leven vanuit hun hart, hebben een flink portie zelfvertrouwen en zijn avontuurlijk ingesteld. Doordat ze met een open hart leven, staan ze open voor anderen, maar zijn ze ook liefdevol naar zichzelf toe.

Aarde element

In het aardelement vind je het sterrenbeeld Stier, Maagd en Steenbok.

Aarde tekens zijn gegronde types. Ze kunnen koppig zijn, maar weten ook duidelijk wat ze willen vanuit een gegronde positie. Ze hebben geduld en vinden het fijn als alles in het ritme blijft dat zij gewend zijn.

Als aarde types uit balans zijn, dan is het goed dat zij zich weer verbinden met hun basis. Ademwerk is een passende methode om weer te gronden en met beide benen op de aarde te komen. Op het online learning platform vind je diverse ademwerk cursussen en losse breath sessies.

Lucht element

In het lucht element vind je het sterrenbeeld Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Luchttekens zijn vrije types. Sociaal. Maar ook heel erg eigen. Ze pikken nieuwe informatie snel op en communiceren dit ook vanuit ontspanning en helderheid. Soms kunnen ze ongrijpbaar zijn. Omdat ze vliegensvlug zijn.

Water element

In het water element vind je het sterrenbeeld Schorpioen, Kreeft en Vissen.

Water tekens zijn emotioneel gevoelige types. Ze zijn de zorgende types van de dierenriem. Maar zijn daarmee ook direct kwetsbaar en stil. Deze types vinden het lastiger om hun emoties te uiten. Ze kunnen zomaar uitbarsten in huilen als ze te lang hebben rondgelopen met emoties.

In de online cursus Connect with Souldance vind je de vier elementen waarin je met dans jouw elementen in balans kunt brengen.

1 Comment

  1. […] is een luchtteken en wordt gesymboliseerd door de waterdrager, die wijsheid en nieuwe perspectieven uitstort. De […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds