fbpx

De zomer is een mooi moment om jouw innerlijke vuur te herontdekken. In de zomer staat het vuurelement centraal. Dit is verbonden aan passie, je verbonden voelen met de mensen om je heen of juist het herontdekken hiervan. Het helder hebben van jouw kernwaarden ondersteund je hierbij. In deze blog lees je er meer over.

Wat zijn kernwaarden?

Je kernwaarden zijn overtuigingen en waarden die belangrijk voor jou zijn. Deze zijn diep verankerd in jou. Het creëert jouw realiteit over jezelf en anderen. Je kernwaarden bepalen ook waarom bepaalde mensen wel bij je passen en anderen juist weer niet. Je kernwaarden maken vooral jouw WHY. Waarom je dingen doet. Je hebt hier een visie over waar je kernwaarden aan gekoppeld zijn.

Op basis van je kernwaarden en het waarom kun je gaan nadenken over de kwaliteiten die je bezit. Dit gaat vooral over HOW. Hoe doe jij de dingen die je doet gekoppeld aan jouw kernwaarden?

Hoe weet ik wat mijn kernwaarden zijn?

Het is belangrijk om inzicht te hebben in jouw persoonlijke kernwaarden. Dit helpt je om te besluiten wat jij belangrijk vind in het leven. Op het gebied van werk, financiën, relaties, ontspanning, persoonlijke groei etc.

Je kunt jezelf vragen stellen wat jij werkelijk belangrijk vind. Maar wees hierin ook eerlijk in wat je voelt. Baseer dit niet alleen vanuit het denken. Ademwerk kan bijvoorbeeld een mooie methode zijn om in voelen te gaan bij jezelf en te ontdekken wat belangrijk is voor jou.

Wat zijn voorbeelden van kernwaarden?

AandachtBetrouwbaarheidGroeiPersoonlijke ontwikkeling
AffectieBewustzijnHarmonieRespect
AssertiviteitBezielingHumorVerbinding
AuthenticiteitCommunicatieInlevingsvermogenVertrouwen
AutonomieCollegiaalInnovatiefVitaliteit
AvontuurCreatiefIntimiteitVreugde
BalansDaadkrachtOndernemendZelfstandig
BarmhartigheidGelukPassieZingeving
BekwaamheidGezondheidPlezierZuiverheid

Wat als ik het lastig vind om mijn kernwaarden te bepalen?

Middels het Value Journaling Workbook ga je aan de hand van praktische vragen jouw kernwaarden uitwerken. Dit werkt door op alle vlakken in je leven. Door het SMART te maken weet je in kleine stapjes hoe je jouw leven daar meer afgestemd op kunt inrichten.

In het online Breathe Better Programma is journaling onderdeel van het programma. Je maakt hierin helder voor jezelf welke oude patronen je los wilt laten. Dit baseer je op basis van jouw kernwaarden. Wat is voor jou belangrijk? Welk gevoel wil je ervaren in je leven?

Je innerlijke vuur ontdekken

Wanneer je je kernwaarden helder hebt, ga je automatisch jouw innerlijke vuur ontdekken. Hierin kun je ook nog een stap verder gaan. Door middel van coaching en lichaamswerk. Joyce geeft 1:1 guidance sessies waarin ze je ook helpt om jouw innerlijke vuur te ontdekken en verder uit te diepen. Dit kan op persoonlijk niveau, werk, business etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...