Met de overgang van de winter naar de lente vraagt je lichaam, je innerlijke huis ook om een schoonmaak. Een reiniging voor lichaam en geest. In dit blog lees je meer over detox yoga oefeningen die je kunt doen om dit proces te ondersteunen.

Detox yin yoga oefeningen

Detoxende houdingen voor de organen zijn vaak twists die de organen ‘uitwringen’, zij stretches, oefeningen voor de psoas en het bekken. Vaak merk je spanningen rondom dit gebied als het houtelement uit balans is. Detox yin yoga oefeningen zijn dan fijn om te doen tijdens deze periode.

In de lente staat het hout element centraal uit de Chinese geneeskunde en in yin yoga. We stimuleren in deze periode de lever en de galblaas meridianen. Geestelijk kun je wel zeggen dat je emoties als boosheid en frustraties los kunt laten en ruimte kunt maken voor persoonlijke ontwikkeling.

Houdingen die ondersteunend zijn om te detoxen

  • Malasana (squat pose)
  • Balasana (side stretches)
  • Half butterfly with side stretch
  • Lying twist
  • Twisted deer pose
  • Seated twist
  • Low lunges
  • Swan pose

Deze detox yin yoga les kun je zelf thuis doen in jouw eigen space. Wil je meer de diepte in? Dan is het de online yin & fascia cursus iets voor jou. In dit programma leer je meer over de elementen, meridianen en fascia lijnen die gestimuleerd worden in diverse yin yoga oefeningen in combinatie met massage ballen.

Andere manieren om te detoxen

Digitale detox

Een digitale detox is goed om te doen om tot jezelf te komen. Via het internet worden we overspoeld door aanbiedingen, berichten, nieuws van anderen. Maar om volledig tot jezelf te komen is het goed om even volledig in stilte te keren. Je kunt dit goed plannen voor jezelf door je telefoon en digitale apparaten bijvoorbeeld op te bergen. Ben je normaal vaak goed bereikbaar? Vertel dan de belangrijkste mensen om je heen dat je op digitale detox bent. Of stel een melding in dat je op dit moment op digitale detox bent en een antwoord later komt. Over het algemeen kun je deze wel instellen. Want je hoeft niet altijd meteen te reageren.

Ademwerk

Ademwerk kan je helpen om los te laten wat je niet meer dient, gezonde adem patronen aan te maken en letterlijk uit de blazen. Je ademhaling is je belangrijkste tool om te detoxen. Het geeft je leven, laat je gaan uit het leven en helpt je om je lichaam te voorzien van voldoende zuurstof. Maar ook helpt het je te detoxen uit je lichaam en geest. In het online breathe better programma ontdek je de kracht van ademwerk. Er zit onder andere een detox meditatie in.

Detoxen door middel van Sapvasten met Frecious

Met voeding kun je ook veel doen in het detoxen. Sapvasten is een bekend fenomeen onder de mensen die houden van detoxen. Zelf heb ik ervaring met de sapjes van frecious. Je kunt diverse slowjuice detox programma’s kiezen.

Met de code MINDEVENTS15 ontvang je tot en met 30 april € 15,- korting op jouw bestelling bij Frecious. Let op: de code enkel te verzilveren bij een losse bestelling. Indien iemand een abonnement wil, dan kan de code alleen voor de eerste levering verzilverd worden, dus bij het afsluiten van het abonnement.