fbpx

De kracht van vernieuwing: de Nieuwe Maan in Steenbok volgens de Vedische Astrologie. Op 9 februari 2024 komt de nieuwe maan in het sterrenbeeld Steenbok volgens de Vedische Astrologie. Precies op tijd om een ​​nieuw begin te markeren. In de Vedische astrologie wordt de nieuwe maan ook wel Amavasya genoemd. De nieuwe maan staat het bekend om zijn potentieel voor vernieuwing en transformatie. In deze blog lees je wat deze nieuwe maan voor ons betekent volgens de Vedische Astrologie.

Benieuwd naar het verschil tussen de Vedische astrologie en westerse astrologie? Lees dan dit blog. Je horoscoop volgens de Vedische astrologie kun je hier ontdekken.

Nieuwe Maan februari 2024

De nieuwe maan staat symbool voor een leeg en donker hemellichaam dat klaar is om zichzelf opnieuw te creëren. Het is een moment van stilte, waarin we de mogelijkheid hebben om los te laten wat niet langer dient. Zodat we ruimte kunnen maken voor nieuwe groei en kansen. Steenbok wordt traditioneel geassocieerd met discipline, structuur en aardse energieën. Dit betekent dat deze nieuwe maan ons zal helpen om gefocust en doelgericht te zijn in je doelen en ambities.

De betekenis van de Nakshatra tijdens de nieuwe maan

Wat deze nieuwe maan extra speciaal maakt, is de nakshatra (sterrenconstellatie) waarmee het samenvalt. Deze nieuwe maan vindt plaats in de nakshatra van Shravana, wat ‘het Horen’ betekent. Deze nakshatra stimuleert ons vermogen om te luisteren – niet alleen naar anderen, maar ook naar jezelf. Het nodigt je uit om dieper te gaan in je innerlijke wijsheid en je bewustzijn te verruimen, zodat je helderder kunt horen wat je ziel je influistert.

Introspectie en stilte

In de komende dagen kun je profiteren van deze energie door de tijd te nemen voor introspectie en stilte. Dit is een uitstekende gelegenheid om meditatie, reflectie en zelfzorg te beoefenen. Luister naar je innerlijke stem en stel jezelf de vraag: zijn er beperkende overtuigingen, gewoonten of situaties die je wilt loslaten? Wat zijn je diepste verlangens en hoe kun je ze manifesteren? Geef jezelf toestemming om je visie te verbreden en te dromen van een nieuwe realiteit.

Nieuwe Maan Rituelen

Om de energie van de nieuwe maan volledig te omarmen, kun je ook een nieuw begin markeren door intenties te zetten. Schrijf je doelen en wensen op een stuk papier en plaats ze op een betekenisvolle plek, zoals op je altaar of in een speciale doos. Hierdoor worden ze symbolisch geactiveerd en herinneren ze je eraan om consistent en doelgericht te blijven werken aan wat je wilt manifesteren. De Dream Journal die ik op Amazon aanbied kan je hier heel mooi voor gebruiken om jouw dromen en verlangens in op te schrijven.

Verder is mijn Moon Phase Yin Yoga Journal een mooi boekje voor reflectie en rituelen die je kunt doen tijdens de gehele maancyclus. Je kunt ook direct het e-book hier bestellen.

Geduld en vertrouwen

Hoewel de nieuwe maan een tijd van potentieel en vernieuwing vertegenwoordigt, is het belangrijk om geduld en geduldig te zijn. We kunnen niet onmiddellijk de resultaten zien van de intenties die we stellen, maar hun kracht ligt in het zaaien van de zaadjes voor toekomstige groei. Blijf gefocust, blijf werken aan je doelen en vertrouw erop dat het universum je zal ondersteunen in je reis.

Neem de tijd om naar binnen te keren tijdens de nieuwe maan in februari

Dus neem de tijd om de stilte op te zoeken tijdens deze nieuwe maan in Steenbok. Luister naar je inner guide, stel intenties en laat je dromen uitkomen. Het is jouw tijd om te transformeren en te evolueren naar een hogere versie van jezelf. Dit is het moment om te groeien, te bloeien en je potentieel volledig tot bloei te laten komen.

Wil je meer inzicht in jouw geboortehoroscoop volgens de Vedische Astrologie? Boek dan een Vedische geboortehoroscoop reading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...