fbpx

Thuis yoga beoefenen is ontzettend fijn. Zeker omdat het de start van je dag op diep niveau kan veranderen. Als je net bent begonnen met yoga of altijd lessen in een studio volgt, dan weet je misschien nog niet zo goed hoe je dit thuis kan inrichten. In dit artikel leg ik je uit hoe je je eigen yoga space in je huis kunt creëeren.

 

Je hebt nodig: yogamat, bolster, meditatiekussen, blokken, strap en deken. Hieronder zal ik uitlichten welke producten ik gebruik.

 

Yogamat

Ik ben gek van de yogamatten van Love Generation. Ze hebben verschillende varianten. Zelf heb ik de lavendelgrijze yogamatten van Love Generation in mijn studio. Deze mat is fijn als je een wat warmere ondergrond hebt, zoals een tapijt of vloerkleed. Verder heb ik thuis de Shiatsumat van Love Generation thuis in gebruik omdat deze lekker dik en warm is. Deze gebruik ik dan voor yoga nidra of yin yoga.

 

 

 

Bolster

Bolsters zijn heel fijn om hartopeners op te doen of op te zitten tijdens een meditatie. Je kunt er volledig overheen komen liggen. Er zijn bolsters verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Het is persoonlijk welke kleur bolster past bij jouw huisstijl. Via deze link kan je diverse bolsters bekijken. 

 

Meditatie kussen

In mijn studio maak ik gebruik van de meditatiekussens van Yogitri. Zelf heb ik onlangs een handgemaakt meditatiekussen gekregen van Pure Prana Label. De ontwerpen heeft de designer Cindy van den Heuvel ook zelf gemaakt. De buitenhoes is van 100% linnen. Het binnenkussen van biologisch ongebleekt katoen. De vulling van het kussen bestaat uit boekweitdoppen of een mix van boekweitdoppen met lavendel.

 

 

Blokken

Love generation heeft diverse kurken blokken in de verkoop. Je kunt deze gemakkelijk hier aanschaffen. Verder kan je ook kiezen voor een ander soort blok. In de studio maken we gebruik van Avento Yoga blokken. Deze zijn iets goedkoper en van EVA foam.

 

 

Straps

Zelf gebruik ik deze niet omdat ik over het algemeen geloof in de kracht van de natuurlijke ademhaling. Maar straps zouden ter ondersteuning van bepaalde houdingen kunnen helpen. Online zijn er allerlei varianten te vinden. Zelf zoek ik altijd naar de goedkoopste opties op bol.com. Dit is namelijk lekker snel in huis. Zo kan je ook snel aan de slag.

 

Deken

Een deken heeft iedereen wel in huis. Ik ben zelf gek van de fleece dekens van IKEA. Lekker goedkoop, maar toch heel zacht en ontspannen.

 

Decoratie

Verder is het fijn om de plek wat extra aandacht te geven met kaarsjes, edelstenen en planten die je een fijne en veilige energie geven. Planten zorgen voor zuurstof. Dus het is sowieso heel fijn om je yoga space in huis ook te voorzien van planten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds