fbpx

Op 6 juni 2024 zal de wereld een nieuwe maan ervaren, bekend als Amavasya in de oude Sanskriettaal. Deze astronomische gebeurtenis heeft grote betekenis in de Vedische astrologie. Omdat het een tijd van reflectie, loslaten en voorbereiding op een nieuw begin vertegenwoordigt. In dit blog lees je over de betekenis van deze Nieuwe Maan in juni.

Betekenis van de Nieuwe Maan in de Vedische Astrologie

De nieuwe maan, of Amavasya, is een krachtige tijd waarin de maan volledig aan ons zicht onttrokken is. Omdat het op één lijn ligt met de zon. In de Vedische filosofie wordt deze fase gezien als een tijd van introspectie en spirituele reiniging. Omdat de afwezigheid van de verlichting van de maan ons aanmoedigt om naar binnen te keren en de schaduwen binnenin te confronteren.

Nieuwe Maan 6 juni 2024 in Stier

Tijdens deze Amavasya zal de Maan zich in het sterrenbeeld Stier bevinden, dat geregeerd wordt door de planeet Venus. Stier is een aardeteken, bekend om zijn geaarde, praktische en sensuele aard. Het Stier-individu wordt vaak geassocieerd met liefde voor schoonheid, harmonie en de fijnere dingen in het leven. Ze zijn doorgaans betrouwbaar, geduldig en bezitterig, met een diepe waardering voor de fysieke wereld en materieel comfort.

Taurus Zodiac wordt ondersteund door de Rohini Nakshatra

Bij de dierenriem Stier hoort de Rohini nakshatra, een van de 27 maanhuizen die in de Vedische astrologie worden erkend. Rohini wordt beschouwd als een zeer veelbelovende en vruchtbare nakshatra, geassocieerd met voeding, groei en een nieuw begin. Het wordt geregeerd door de hemelse godheid Brahma. De Schepper van het universum, en er wordt gezegd dat hij welvaart, overvloed en een sterke verbinding met de aarde schenkt.

Terwijl we gezamenlijk deze nieuwe maan in Stier en Rohini ervaren. Het biedt ons een waardevolle kans om te pauzeren, na te denken en intenties te stellen voor de komende cycli. Dit is een tijd om los te laten wat ons niet langer dient. Om onze fysieke en emotionele behoeften te eren. En om de zaden te planten voor een meer harmonieuze en welvarende toekomst.

Rituelen voor deze Nieuwe Maan op 6 juni

Of het nu gaat om meditatie, rituelen of simpelweg de tijd nemen voor diepe contemplatie, we kunnen deze Amavasya / Nieuwe Maan gebruiken om ons af te stemmen op de ritmes van de natuur. Maak contact met ons sensuele zelf en cultiveer een groter gevoel van aarding en stabiliteit in ons leven. Mijn Moon Phase Yin Yoga E-book is een mooie start om te werken met rituelen tijdens de Maancyclus. Op Amazon kun je deze ook in Journal format bestellen.

Mogen wij, terwijl de wereld zich voorbereidt om de nieuwe maan te verwelkomen, allemaal de transformerende energie van deze hemelse gebeurtenis omarmen. En stap voorwaarts met een hernieuwd doel, vitaliteit en een diepe waardering voor de overvloed die de aarde te bieden heeft.

Tijdens een Vedische Geboortehoroscoop Reading kun je meer te weten komen over je eigen geboortehoroscoop gerelateerd aan de Vedische Astrologie Berekeningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds