fbpx

Essentiële oliën zijn extracten van planten in de vorm van olie die je op verschillende manieren kunt inzetten. De genees wijzende krachten van planten zijn ontzettend waardevol om in te zetten in je leven. In voeding, maar ook in ondersteuning tijdens meditatie, yoga en natuurlijk gewoon door de dag heen. Sinds een aantal jaren gebruik ik de essentiële oliën zelf in mijn dagelijks leven, de yoga en breathwork lessen en help ik anderen graag hoe zij dit kunnen inzetten in hun leven. In deze blog vertel ik je hoe essentiële oliën kunnen bijdragen aan meer balans in je leven.

Verdieping

Essentiële oliën brengen je extra verdieping wanneer je dit bijvoorbeeld op thema inzet in de meditatie, yoga of breathwork les. Door een aantal druppels op de hand te doen, deze in te wrijven en vervolgens te inhaleren wordt je naar een diepere staat van bewustzijn gebracht in het betreffende thema. Olie als Pine brengt je meer verdieping en aarding. Olie als Orange brengt je meer joy en pleasure. Happy vibes. Maar er zijn nog veel meer olie soorten die je kan inzetten om tot verdieping te komen.

Emotionele balans

Door essentiële oliën op de langere termijn in te zetten kun je werken aan emotionele balans. Met specifieke thema’s en geuren kun je werken aan meer balans in je lichaam en geest.

Fysieke werking

Fysiek worden de oliën regelmatig ingezet voor massage. Er zijn diverse oliën die verkoeling en ontspanning geven voor de spieren. En daarbij een helend effect hebben op het lichaam. Uiteraard is dit in combinatie met emotionele balans en verdieping. Dit kan je dus altijd samen brengen zodat er weer een body & mind connection ontstaat.

Klachten / ziekten die verminderd kunnen worden

Door essentiële oliën in te zetten kunnen diverse klachten worden verminderd. Zo zijn er ook onderzoeken dat mensen met kanker goede resultaten boekte door bijvoorbeeld de olie ‘Roman Chamomile’ te gebruiken. Met name omdat stress en angstklachten verminderen en hierdoor heling in het lichaam mogelijk gemaakt wordt.

Zo zijn er nog veel meer klachten die verminderd kunnen worden door het gebruik van essentiële oliën:
Depressie, angsten, hormoonbalans, spierspanning, migraine, hoofdpijn, maag- en darm problemen, ademhaling problemen, slaapproblemen, stress, ADHD, ADD, trauma, vermoeidheid, reuma, keelpijn, spit, misselijkheid, keelpijn, verkoudheid.

Stimulerende effecten van de essentiële oliën:
Bewustzijn (spiritueel), concentratie (stimulerend), endocriene stelsel (balans), hoofdpijn (verlichten), huid: conditie, hydratatie, regeneratie (ondersteunen), kalmeren, luchtverfrisser, meditatie (ondersteunen), ontspannen, reinigen (mentaal), spijsvertering (bevorderen), en zuiveren (ondersteunen). Uiteraard heeft iedere olie een eigen specifieke werking.

Mijn favoriete oliën

Een aantal favoriete oliën die ik zelf regelmatig gebruik zijn orange, believe, thieves, stress away, lavender, pepermint, pine, digize, panaway, dragon time.

  • Orange ter stimulatie van een positive mind
  • Believe ter stimulatie van mijn dromen en doelen
  • Thieves als het helende goud en healing voor body & mind
  • Stress Away ter stimulatie van rust en overgave
  • Lavender ter stimulatie van een rustige huid en feminine energy in mijzelf
  • Pepermint ter stimulatie van concentratie en verkoeling van de spieren
  • Pine ter stimulatie van gronding en diep bewustzijn
  • Panaway als helende olie in zelfmassage sessies
  • Dragon time ter ontspanning tijdens de menstruatie of als stimulatie als deze niet op gang komt

Hoe je kunt starten met de oliën

Je kunt starten door een starterskit aan te vragen. Je ontvangt dan een diffuser met een pakket aan oliën. Met deze oliën kun je gaan experimenteren wat het voor je doet. Je kunt ook losse oliën bestellen. Door mee te gaan in het essential rewards programma ga je punten opbouwen waarmee je later weer gratis oliën en producten kunt bestellen. Als beloning voor je interesse in de natuurlijke oliën voor jouw eigen welzijn.

Je kunt jouw starterskit of losse oliën bestellen via de website van Young Living.

Wil je tijdens een yoga of breathwork sessie leren hoe je de olie kan inzetten? Voel je dan vrij om een 1:1 sessie met mij te boeken online via de onderstaande agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds