fbpx

Gronden. Van je mind naar je lijf. In de wereld van nu zijn we steeds meer met ons hoofd bezig. De verbinding met het lichaam raakt steeds verder weg bij velen in de maatschappij. De ademhaling wordt soms vergeten. Daardoor ontstaat er spanning en een oppervlakkige ademhaling. Dit resulteert in chronische pijn en emotionele disbalans. In dit blog vertel ik je meer over Gronden in het energiecentrum in je lijf. De Root Chakra. De base of grounding.

Energiecentrum in je lijf

Het chakra systeem kent verschillende kwaliteiten van energieën die door het lichaam stromen. We kennen 7 chakra’s die langs de wervelkolom lopen. In dit artikel ga ik het hebben over de Muladhara (Root) Chakra. De eerste chakra die je ziet op de onderstaande afbeelding.Sanskrit:
Muladhara (Root) Chakra
Wortelchakra

Kleur:
Rood

Mantra:
LAM

Locatie:
De basis van de wervelkolom

Element:
Aarde

Kwaliteiten:
Overleven, stabiliteit, gronding, veiligheid.

De root chakra is de basis van alle chakra’s in het chakra systeem. Een sterke gegronde basis zorgt voor de juiste balans. Het is de moeder van alle andere chakra’s. Het chakra waarmee je veiligheid en vertrouwen in je eigen lichaam en systeem creëert.

Dit kun je doen om de Root Chakra in balans te brengen:

1. Mediteren
Diepte meditatie met een natuurlijke ademhaling helpt je te gronden in je eigen lijf. Je kunt gebruik maken van de Mantra ‘LAM’. De Bija sound helpt je dieper te gronden in je lijf. Het effect van stemgebruik en mantra brengt trillingen teweeg in het lichaam die spanning los kunnen laten in het lichaam. Het brengt je dieper in een meditatieve staat en de gronding in het lichaam. Een moment stilte daarna om de gronding onder je te voelen. De gronding in je lijf. De rust.

2. Yoga flow en Yin houdingen dicht bij de aarde
– Frog
– Dragon
– Squad Pose (Malasana)
– Childspose

Lees hier meer over het aarde element.

3. Nature walks
Werkelijk verbinden met de natuur helpt ook goed om terug in je lijf te zakken. Wandelen in de natuur. Bewust aanwezig zijn en bewondering hebben voor dat wat moeder aarde ons gebracht heeft.

Wil je meer leren over het Chakra Systeem? Volg dan de 7-weekse Chakra Balance Journey waarin je wordt meegenomen in een reis door de Chakra’s. Startend bij de root en eindigend bij de crown chakra. Zo breng jij weer meer balans in het energiecentrum in je lijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds