fbpx

Nu de zomervakantie weer voorbij is, kan het lastig zijn om weer ritme en routine voor jezelf te creëren. Het nazomer seizoen is de overgang van yang naar yin. In dit seizoen vind je beide elementen terug. Het is het element van terugkeren naar ritme en routine (yang), maar ook stilte en rust (yin) voor jezelf in te bouwen. In dit blog lees je tips om ritme en routine te krijgen.

Ritme en Routine na de zomervakantie

Na een heerlijke zomervakantie waarin je juist even alle ritme en routine kon loslaten is het nu weer tijd om een ritme en routine voor jezelf te creëren. Voor veel moeders begint dit met de kinderen die weer naar school gaan waardoor er weer ruimte voor jou ontstaat. Om een ritme voor jezelf te creëren is het belangrijk om voor jezelf na te gaan op welk moment van de dag je echt even de ruimte voor jezelf hebt. Lees hieronder een aantal tips die jou gaan helpen om weer ritme en routine in je dag te creëren.

1. Start je dag iets eerder

Begin bijvoorbeeld met een meditatie, ademoefening, yoga practice, kop koffie of thee. Dit geeft jou de ruimte om je dag vanuit rust en ruimte te beginnen. Wanneer je je dag met een momentje van reflectie en stilte begint, ervaar je door de dag heen ook meer rust en ruimte. Als je kinderen hebt, dan kun je je dag ook voordat de drukte in huis begint even met jezelf in rust starten. Yes… dit kan heel vroeg zijn. Maar ook heel rustig.

2. Beweeg voldoende

Ga naar buiten om te bewegen. Wandel bijvoorbeeld een half uurtje per dag. Zonlicht in het nazomer seizoen is en blijft gezond. Net als in de herfst en de winter. Gun jezelf dit moment van ontspanning en lucht. Dit is ook een

3. Volg een cursus of workshop

Geef je op voor een (online) cursus of ga naar een workshop toe waardoor je weer meer gemotiveerd raakt om ritme en routine aan te brengen in je dag. Wanneer je weer meer wilt sporten kan je ook vragen voor een sportschema in de sportschool. Voor een rustigere body & mind kun je bijvoorbeeld een cursus volgen over ontspannen. Zo leer je om meer focus door de dag heen te ervaren

4. Ga op tijd naar bed

Door weer een goed slaapritme te creëren voel je je door de dag heen ook fitter en energieker. Dit helpt je ook om ritme te houden en routines makkelijker uit te voeren.

5. Start weer met gezonde voeding

In de zomer vakantie is het heerlijk om lekker te eten. Maar als je eenmaal in het ritme van lekker eten zit, kan het ook lastig zijn om hieruit te komen. Je kunt zelf starten met gezonde voeding door op zondag gezonde maaltijden te koken en deze klaar te maken voor de rest van de week. Houd je door de week heen ook aan gezonde snacks i.p.v. ijs, taart en koeken.

6. Maak een planning voor je week

Door een planning te maken kun je jezelf ook makkelijker weerhouden van excuusjes. Het is namelijk erg simpel om te kiezen voor iets wat gezelliger klinkt dan je aan je ritme en routines te houden. Door een planning te maken voor jezelf kun je jezelf wellicht ook makkelijker uitleggen aan je omgeving wanneer je een keer niet kunt. Het geeft je namelijk overzicht in je hoofd van wat je belangrijk vind en waar jij nu even ruimte voor wilt maken.

Ontspanningsoefeningen en yoga kunnen je helpen om meer ritme en routine te ervaren in je week. Maar vooral ook rust en ruimte in je mind en lijf. In de online programma’s van Joyce Mol vind je oefeningen die je gemakkelijk kunt doen in je eigen tijd en tempo. Handig voor mama’s die geen vast tijdstip kunnen vinden of juist heel vroeg de ochtend in rust willen starten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds