fbpx

In de nacht van 11, 12 en 13 augustus zijn er weer veel vallende sterren te zien. De meteorenzwerm de Perseïden die ieder jaar tussen 10 en 13 augustus actief is, is op 13 augustus op zijn hoogtepunt. Een mooi moment om vallende sterren te bekijken. In dit blog lees je meer hoe het komt dat we vallende sterren kunnen zien en waar je ze het beste kunt bekijken.

Hoe komt het dat we vallende sterren kunnen zien?

De meteoren van de Perseïden zijn helder te zien, bewegen snel en laten lichtgevende sporen na in de atmosfeer. De volle maan kan wel een stoorzender zijn doordat deze volledig licht geeft aan de lucht. Hierdoor kan het zijn dat we veel minder vallende sterren zien dit jaar. Op 13 augustus heb je de meeste kans op het zien van vallende sterren. Maar ook op 14 augustus zijn er nog meteoren van de Perseïden te zien.

Je kunt vallende sterren zien doordat ze met een hoge snelheid van meer dan 70.000 kilometer per uur uit de lucht vallen de aarde in. Door de botsing vallen ze uit elkaar of verbranden ze en kunnen we een lichtspoor zien.

Waar kan je het beste de vallende sterren in augustus zien?

Je kunt vallende sterren het beste kijken vanaf een donkere plek. Alle lichten kun je het beste uit doen als je thuis een donkere plek in de tuin hebt. Een plek in het bos of aan een rivier kan een mooie plek zijn om de sterren te bekijken. Tijdens onze privé retreats en het back to your inner nature retreat in oktober in Zuid-Frankrijk heb je ook gegarandeerd een prachtig stargazing avontuur.

Meer weten over de sterren?

Vaker sterren kijken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...