fbpx

Als je echt wilt genieten van de magische klanken en ontspannende melodieën van een handpan, dan is het kopen van een eigen instrument een geweldige keuze. Het biedt je een mindful practice. En tegelijk kan je genieten. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een handpan? In dit blog delen we een handige gids om je te helpen bij het kiezen en kopen van de perfecte handpan voor jouw behoeften.

Een gids om je proces voor een handpan kopen goed te laten slagen:

  1. Onderzoek en informatie verzamelen:
    Voordat je een handpan koopt, is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen en informatie te verzamelen. Leer meer over de verschillende merken, modellen en makers van handpannen. Bekijk video’s en beluister de tonen van verschillende handpannen. Ieder persoon heeft een eigen voorkeur voor klank, vorm en style.
  2. Maak een lijstje met merken die je aanspreken:
    Vaak zit er een verhaal achter. Verdiep je in het verhaal van de handpan.
  3. Bezoek winkels waar je handpannen kunt uitproberen:
    De handpanshop is een winkel waar je handpannen kunt uitproberen in Bunnik.

Online je handpan kopen

Wil je online je handpan online? Zorg dan dat je voldoende video’s bekijkt van het geluid. Hoe het bespeelt, wordt. De vorm. De uitstraling. Je kunt kijken of iemand in je omgeving er een heeft of een winkel in de buurt om het uit te testen. Maar als het goed voelt, dan kan je het natuurlijk ook direct aanschaffen.

LIDAH handpannen

Over LIDAH handpannen

De LIDAH Handpannen worden met de hand gemaakt en meerdere malen tot perfectie gestemd in de LIDAH werkplaats op Bali. In tegenstelling tot veel goedkopere, lagere kwaliteit Handpannen op de Nederlandse markt die massaal in China geproduceerd worden. Daarnaast gebruikt LIDAH een deel van onze opbrengsten om lokale Balinese projecten te steunen.

Holvar handpan

De Holvar Handpan D-majeur in Spiral Design heeft een matte afwerking is een handgemaakte handpan gemaakt van staal. Met zijn tien tonen in de 432 Hz frequentie produceert hij een evenwichtige en krachtige toon met een gematigder sustain (resonantie) in vergelijking met de 440 Hz modellen. De extra hoge C5 in de hoge tonen maakt meer variatie bij het spelen met multitoonklanken (akkoorden) mogelijk. Met een diameter van 54 cm is hij comfortabel op schoot te bespelen, en een handige driepootstandaard wordt meegeleverd. De tuning bestaat uit de klanken D/A/Bb/C/D/E/F/G/A/C. Deze professionele Handpan kan worden gebruikt voor therapiedoeleinden, meditatie, geluidstherapie of voor snel en percussie spel. Er wordt ook een kwaliteit draagtas van hardcase Technologies meegeleverd.

-Stijl: Spiraal met gouden stalen rand.

Klank: etherisch en helder, verlengd geluid. Elke toon van de tongdrum bestaat uit een basistoon plus een octaaf overtone. Principes: Helmholtz-resonatorprincipe, elke put kan drie noten produceren.

Ravast handpan

Kelisiting handpannen

Tongue drum: het broertje van de hangdrum

Naast de handpan is er ook de tongue drum. Het broertje van de hangdrum. Een goedkopere versie en hierbij zijn de tonen niet ingedeukt. Maar is het een glad geheel. Hierover schreef ik eerder een blog en deze lees je hier. Zowel de tongue drum als de hangdrum kun je intuïtief bespelen. Maar je kunt ook op les gaan. Vaak is er bij de aankoop van een drum ook een uitleg bijgeleverd. En er zijn diverse video’s online te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds