fbpx

Chiazaden zijn afkomstig van de chia plant. Een plant die vooral groeit in Zuid-Amerika en volgens de Azteken en de Maya’s helende krachten hebben. Duizenden jaren geleden aten zij deze zaden al. Inmiddels is uit diverse onderzoeken ook gebleken welke gezondheidsvoordelen ze hebben. In dit blog lees je meer over de helende werking.

Welke voordelen hebben deze helende zaden?

  • Het is een van de rijkste bronnen van antioxidanten die er te vinden is. Zo werkt het ontstekingsremmend en ruimt het vrije radicalen op.
  • Het is een bron van natuurlijke eiwitten. Voor vegans is het belangrijk om chiazaad toe te voegen aan het dieet om een gezonde hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen.
  • Helpt bij een goede stoelgang. Wanneer je last hebt van obstipatie kan je chiazaad dus toevoegen aan je smoothies of yoghurt.
  • Bevat omega 3 vetzuren – een belangrijke aanvulling als je geen vis eet om chiazaad in je dieet op te nemen. Ook goed om tijdens de zwangerschap toe te voegen aan je voedingspatroon.
  • Rijk aan vezels
  • Houden de bloedsuikerspiegel constant
  • Bevordert de opname van calcium
  • Werkt bloeddruk verlagend

Wat kun je met chiazaden eten?

Je kunt chiazaden toevoegen aan je smoothies, yoghurt, salades en havermout pap. Je kunt er ook zelf een gelei van maken welke je als tussendoortje met fruit kunt eten. Een gelei of pudding maak je met kokosmelk of amandelmelk. Je kunt er nog andere smaakstoffen aan toevoegen zoals vanille of kaneel. Maar ook rood fruit gelei of andere fruitsoorten komen goed tot hun recht in een gelei van chiazaden.

Wanneer je de zaden laat weken in plantaardige melk vult het behoorlijk. Dit kan heerlijk zijn als een stevig ontbijt of lekker vullend tussendoortje. Je kunt er ook nog pindakaas of noten aan toevoegen om het nog rijker te maken aan vitaminen en mineralen.

Lees hier meer gezonde en lekkere recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds