fbpx

De vrouwenlijn bestaat uit de vrouwen die voor jou zijn gekomen – maar ook de vrouwelijke kinderen die na jou komen. Het kan enorm krachtig zijn om te verbinden met de energie uit je eigen vrouwenlijn. Echter kan het ook zijn dat je trauma en verdriet met je meedraagt van een van de vrouwen uit de vrouwenlijn voor jou. De Moederwond heet dit. Hoe je dit heelt, lees je in dit blog.

De vrouwen die achter je staan in de vrouwenlijn

De Moederwond kan ontstaan door de vrouwen die achter je staan in de vrouwenlijn. Dit zijn je moeder, je oma, je overgroot oma and so on. Wanneer er in hun systeem patronen zijn ontstaan vanuit angst, trauma en onderdrukking van de vrouwelijke energie, heeft dit ook een uitwerking op jou. We dragen onbewust pijn en patronen mee vanuit de vrouwenlijn. De Moederwond kan genezen wanneer de vrouw in de vrouwenlijn ervoor kiest om met deze pijn om te gaan en het te helen.

De Moederwond genezen

Dit kan een diepgaand proces zijn en een uitwerking hebben op de gehele vrouwenlijn. De vrouwen die voor ons kwamen leefde in een tijd dat hard werken normaal was. De masculine wereld werd op touw gezet. Vrouwen werden jarenlang onderdrukt. En daarmee werd de energie van de vrouwen op een pijnlijk voetstuk gezet.

We leven nu in een tijd waarin de feminine energy meer ruimte krijgt en vele vrouwen bezig zijn om de Moederwond te helen. Bethany Webster schreef hier een boek over. Je kunt je verdiepen in methodes die je kunnen helpen om de Moederwond te helen. Een aantal methodes die kunnen bijdragen zijn de Rite van de Baarmoeder, familieopstellingen en stamboomonderzoek. Het boek ‘Het is niet met jou begonnen’ geeft ook veel inzichten over de familielijn.

Rite van de Baarmoeder om de Moederwond te helen

Een van de rituelen die kan bijdragen aan het helen van de Moederwond is de Rite van de Baarmoeder. Een ritueel afkomstig uit de jungle die al eeuwen van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Het helpt om oude pijn en verdriet los te laten uit de baarmoeder. En daarmee ook de vrouwenlijn op te schonen.

Wist je dat toen jouw moeder in de buik van je oma groeide, jij ook al aanwezig was? Zo zie je maar hoe de Moederwond en de vrouwenlijn diep verbonden is. Ik heb zelf dit ritueel opgenomen. Je kunt mijn Full Moon Womb Awakening Class doen tijdens iedere volle maan. Op jouw gewenste moment.

Je kunt ook een Private Divine Feminine Retreat bij mij boeken in Zuid-Frankrijk. Tijdens dit retreat zullen we werken met de vrouwelijke energie, de rite van de baarmoeder zul je live ontvangen. Daarbij werk ik met tantric feminine breathwork, yin yoga en fascia therapie. Ondersteunend met soundhealing van crystal bowls en een tongue drum.

Je eigen plek innemen

Voor het helen van je moederwond is het belangrijk om je eigen plek in te nemen. Door de pijn en angst los te laten die je onbewust bij je draagt vanuit de vrouwenlijn, kom je bij je eigen essentie. Het vraagt diep innerlijk werk van jezelf. Om eerlijk te kijken waar de pijn vandaan komt. Wat is niet van jou? Want door je eigen plek in te nemen kan je de moederwond helen voor de volgende generaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds