fbpx

Ervaar je vaak onrust in je lijf? Spanning in je spieren? En een overvol hoofd? Je zenuwstelsel komt hierdoor niet tot rust. Het is belangrijk om rust voor jezelf in te bouwen zodat je lichaam en zenuwstelsel de ruimte krijgt om te ontladen. In dit blog lees je tips voor meer rust en hoe je je zenuwstelsel kan kalmeren.

Ademwerk helpt je zenuwstelsel tot rust brengen

Je ademhaling is iets waar je altijd beschikking over hebt. Door meer controle over je manier van ademen te krijgen, ga je automatisch meer rust ervaren en zal je zenuwstelsel kalmeren. In de gratis 3-daagse breathe better challenge ontvang je oefeningen die je zenuwstelsel helpen kalmeren. Wil je daarna een vervolg of persoonlijke begeleiding? Dan is het Breathe Better Programma met 6 modules een mooi vervolg. In het VIP programma ontvang je in 3 online privé sessies persoonlijke begeleiding.

Bouw rustmomenten in je dag

Ga je altijd maar door en neem je weinig tot geen pauzes? Begin eens met rustmomenten in je dag inbouwen. Dit kan een wandeling zijn. Maar ook gewoonweg uit het raam staren met een kop thee en echt aanwezig zijn in het moment van ‘rust’. Wanneer je zenuwstelsel overbelast is, kost het tijd om deze weer te ontspannen. Het kan dus in het begin een beetje onwennig voelen om ‘rust’ te nemen.

Yin yoga en fascia therapie om je zenuwstelsel tot rust te brengen

Yin Yoga is een mooie methode om je zenuwstelsel tot rust te brengen. Deze vorm van yoga is een rustige vorm van yoga waarin het bindweefsel, de spieren en de organen gestretcht worden. In combinatie met je ademhaling kan je loslaten. Hierdoor krijgen emoties ruimte om te ontladen en zal jouw zenuwstelsel kalmeren.

Je kunt loslaten en ervaren waar jouw grenzen liggen in je lijf. Zeker wanneer je vaak pijn ervaart in je lijf is yin yoga en fascia therapie een mooie methode om je lichaam de ruimte te geven en je zenuwstelsel tot rust te brengen. Met fascia therapie worden er in de houdingen ook massage ballen ingezet. In de yin & fascia therapie masterclass ontdek je oefeningen die diep op lichaam en geest werken. Het biedt totale ontspanning en diepe rust.

Ga op retreat

Geef jezelf de ruimte om te kalmeren tijdens een retreat. Het Back to your inner nature retreat is een prachtige combinatie van ontspanningsmethoden om je zenuwsysteem tot rust te laten komen. De elementen van de natuur, breathwork, yin yoga, fascia therapie, massage, verbinden met gelijkgestemden en heerlijk eten. Er echt even tussenuit. Zo krijgt je lichaam en geest de ruimte om weer op te laden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds