fbpx

Op deze pagina deel ik de boekenlijst met jou. De boeken die ik hier reflecteer hebben mij de inzichten van het leven gegeven. Inzichten over hoe ik nu over het leven denk. Dit zijn boeken die je niet krijgt voorgeschoteld op school. De leer van het leven waarin je jezelf mag ontwikkelen komt met de tijd. Al ben ik er zelf van overtuigd dat als je dit op jonge leeftijd krijgt voorgeschoteld, je een stuk meer van het leven begrijpt.

Ervaring met yoga leer je niet alleen uit boeken. Het is de ervaring op zich en ervaringen uit het leven die je de inzichten in het leven geven. Door gebeurtenissen verander je als persoon. Door lichamelijk contact aan te gaan, leer je de patronen uit het leven te herkennen. De boeken die hier op deze pagina zijn uitgelicht dragen bij aan begrip in de emotionele en fysieke leer.

Dit zijn boeken die ik heb gelezen naast de opleidingen die ik heb gevolgd. Opleidingen die ik heb gevolgd lees je op de pagina About Joyce.

Mijn allereerste boek over spiritualiteit. Meditatie Nu of Nooit heeft me veel geleerd tijdens mijn jeugd. In de tijd dat ik veel vast zat in mijn hoofd, gaf dit boek me steun en uitleg over de gebeurtenissen in mijn hoofd. Ik zou willen dat iedere ouder dit boekje aan zijn of haar kind geeft. Voor de jeugd is ontwikkeling in een razendsnel ontwikkelende wereld steeds lastiger. Wat past? Wat past niet? Mijn moeder gaf me dit boekje en schreef:

” Lieve Joyce,

Vergeet alles wat ik je geleerd heb. Wat je op school leerde was ”leuk”.

Maar……
neem op wat hier in dit boekje staat!
Dat is de essentie

Lieverd ik ben blij met jou

Kus Mam Trudie”

Een boek over de leer van het leven aan je kind schenken lijkt mij het mooiste cadeau wat je kunt geven.

Dit boek gaat over de kunst van het vertragen. De zeven geheimen van de schilpad bevat kennis over de kracht van vertragen op een leuke verhalende wijs. Als je verlangt naar rust en balans, dan staan in dit boekje zeven geheimen van een slimme schildpad. Een schildpad die in alle rust iedereen te snel af kan zijn. Gewoon door zichzelf te zijn.
Na mijn auto ongeluk starte ik met yin yoga lessen bij mijn haptonoom. Ik ontdekte wat deze vorm van yoga voor mijn lichaam kon doen. In november 2018 besloot ik de yin yoga opleiding bij Rise & Shine Ibiza te volgen. Voor deze opleiding werd gevraagd om dit boek te lezen. Sarah Powers is een van de bekende Yin Yoga Teacher Trainers. In het boek Insight Yoga legt zij op een nuchtere wijze uit wat Yin Yoga inhoudt. Als je meer wilt weten over Yin Yoga en de diepte in wilt gaan, lees dan dit boek. Je leert per houding te begrijpen wat het voor je kan betekenen.

De grondlegger van Yin Yoga is Paul Grilley. In dit dunne boekje legt hij op een simpele wijze uit wat de essentie van yin yoga is. Hij omschrijft in dit boekje precies wat iedere houding kan betekenen voor bepaalde gebieden in het lichaam. Als je meer wilt leren over de lichamelijke werking van yin yoga, lees dan het boekje Yin Yoga van Paul Grilley.
Het boekje Hier en Nu heeft me veel inzicht gegeven tijdens de Power Yoga opleiding. Wanneer je steeds te snel wilt gaan, biedt dit boekje je verschillende inzichten in het aanwezig zijn in het hier en nu. Niet alleen in stilte meditatie, maar ook in krachtige bewegingen zijn we aanwezig in het Hier en Nu. Het gaat niet over het uiteindelijke doel waar we naartoe willen, maar het pad dat we bewandelen wat er werkelijk toe doet. Ik kan het boekje Hier en Nu iedereen aanraden om meer aanwezig te leren zijn in het Hier en Nu.

Toen ik dit boekje tegen kwam werd ik eigenlijk heel blij. In de Westerse wereld is boosheid niet meer vanzelfsprekend. We dienen altijd blij te zijn. Boosheid wordt afgeschilderd als een slechte emotie. Echter is dit niet waar. Boosheid en woede zorgt ervoor dat je verder komt in het leven. Het wakkert verandering aan. In dit boekje leer je hoe je op een ontspannen wijze boos kunt zijn. De Dalai Lama vertelt in Wees Boos op een praktische wijze over boos zijn. Dus kamp je veel met woede, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet uiten? Lees dan dit boekje. Altijd leuk om er weer even bij te pakken.

Nooit hield ik me echt bezig met Chakra’s. Twee jaar lang stond er een PDF met uitleg over chakra’s op mijn bureaublad zonder het te openen. Tot dat het vervolg van mijn Yin Yoga opleiding aanbrak. Ter voorbereiding hierop begon ik er meer over te lezen en herkende ik veel geschreven termen over de chakra’s. Het kwam overeen met mijn leven. Ieder chakra staat voor kwaliteit van leven. Kwaliteiten die je kunt ontdekken. Kwaliteiten die je weer terug in balans kunt brengen door middel van verschillende oefeningen, mantra’s en ademhalingsoefeningen. Het boek Wheels of Life heeft een grote indruk op mij achter gelaten. Het is een user guide on how to work with the Chakra’s. Easy to read. Zeer aan te bevelen aan eenieder die meer wilt leren over het Chakra Systeem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...