fbpx

Ohm Namah Shivaya is een mantra wat veel wordt gezongen in spirituele kringen, ceremonies en tijdens bijvoorbeeld yogalessen. De mantra kan ondersteunend zijn in tijden van verandering. Je kunt het mantra Ohm Namah Shivaya in je hoofd herhalen. Maar ook zingen in een kring. In dit blog lees je de betekenis van Ohm Namah Shivaya en de kracht die het bij kan zetten in jouw practice.

Betekenis Ohm Namah Shivaya

Ohm Namah Shivaya is een groet of een ode aan de lord Shiva. Hieronder breken we de betekenis van Ohm Namah Shivaya op.

Ohm betekend bewustzijn.

Namah betekend buigen, groeten.

Shivaya / Shiva heeft betrekking op ons zelf. Het is een ode of een groet aan ons innerlijke zelf. Het helpt je realiseren wie je bent in essentie. Jouw ware natuur.

In de essentie wordt ook de god Shiva begroet. De God die vurig danst met kosmische krachten en deze transformeert in beweging. Ook wij mensen kunnen de innerlijke kracht in onszelf transformeren door te bewegen, chanten en in verbinding te gaan met de natuurlijke elementen.

Ben je op dit moment zoekende naar jouw ware essentie? Neem dan de ruimte om deze mantra in je practice te integreren.

Hoe kan je Ohm Namah Shivaya inzetten in je eigen practice?

De Ohm Namah Shivaya mantra kan je inzetten in je eigen practice door bijvoorbeeld je dag mee te starten. Je kunt het ook voorafgaand aan een yogales of ademsessie doen.

Ben je benieuwd hoe de Ohm Namah Shivaya mantra klinkt? Luister de mantra hier.

Wil je meer weten over de deities en spiritualiteit? De 21-day Inner Work Challenge is gericht op de Goddess Tara. Een van de boeddhistische godinnen. Deze staat voor woman empowerment.

1 Comment

  1. […] Dit mantra is een ode aan je hogere zelf. Dit mantra heeft betrekking op jouzelf. Een buiging naar de lord shiva. Het helpt je om dicht bij jou ware natuur te komen. Je werkelijke essentie voelen. Jouw puurheid. Lees meer over dit mantra in deze blog. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds