fbpx

Tijdens de yogalessen leer ik je hoe je met spanning in je lijf kan omgaan. Vaak wordt hier gekeken naar een negatieve spanning. Maar… vaak ontstaat overmatige spanning vanuit gezonde spanning en enthousiasme. In deze blog leg ik je uit hoe je vanuit enthousiasme toch weer kunt terugkomen bij ontspanning.

Sensaties in het lichaam vanuit je gedachten

Sensaties en spanning die in het lichaam aanwezig is, komt voort vanuit je gedachten. Een emotie is maar 5 seconden aanwezig in het lichaam. Daarna wordt het versterkt door je gedachten. Hoe meer aandacht je eraan geeft, hoe meer het groeit.

Door bewust te worden van de sensaties die aanwezig zijn in je lichaam, kun je weer ontspanning bieden. Je kunt er langzaam naartoe ademen om ruimte te geven aan de spanning. Zo krijgt het de tijd en ruimte om te herstellen in ontspanning.

Loslaten

We zijn zo gewend om maar door te denderen. Terwijl juist die momenten van ontspanning belangrijk zijn voor het herstel van het lichaam (bindweefsel, spieren, organen) en je mind. Loslaten vanuit enthousiasme is lastig voor velen. Dit omdat het een intrinsieke motivatie is. Maar juist als je los durft te laten, komt er vanuit flow meer ruimte op je pad en in je lichaam.

Bewustwording

Bewustwording ontstaat vanuit rust. De momenten waarin je de tijd neemt om naar jezelf te kijken vanuit ontspanning. Je lichaam doorgaat diverse processen waarvan rust er een is. Tijdens de yin yogalessen refereer ik hiernaar in het moment van navoelen. Na iedere houding merk je op hoe het bindweefsel vanuit de stretch terugkeert naar statisch. Zoals je in het dagelijks leven ook terugkeert vanuit enthousiasme en inspanning naar ontspanning.

Meer weten?

Ben je de laatste tijd rusteloos en slaap je slecht? Kom dan gerust een keer een les of workshop volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds