fbpx

Heb je vaak last van nekpijn? Nekpijn is een veelvoorkomende klacht die veroorzaakt kan worden door verschillende factoren, zoals slechte houding, spierspanning, stress of letsel. Het kan een belemmering vormen voor ons dagelijks leven en ons welzijn beïnvloeden. Het is belangrijk dat je iets doet aan deze klachten. Je kunt praten met een psycholoog. Maar je kunt ook je lijf de ruimte geven om te voelen. Stretches, ademwerk en zelfmassage oefeningen zijn behulpzaam in het loslaten van chronische pijn en spanningsklachten. In dit blog lees je er over nekpijn oefeningen om pijn en spanning te verminderen.

Nekpijn oefeningen die je kunt doen

Nekstretch:
Ga rechtop zitten of staan met je schouders ontspannen. Laat je kin langzaam naar je borst zakken en houd deze positie 15-30 seconden vast. Breng je hoofd vervolgens langzaam naar achteren, kijk omhoog naar het plafond en houd dit ook 15-30 seconden vast. Herhaal deze oefening 3-5 keer om de spieren in je nek te strekken en de spanning te verminderen.

Schouderrollen
Sta rechtop met je armen ontspannen langs je lichaam. Rol je schouders langzaam naar voren in een cirkelvormige beweging. Herhaal deze beweging 10 keer en rol daarna je schouders naar achteren. Deze oefening helpt bij het verminderen van spanning in de schouders en nek. Ik nam ooit de onderstaande video op voor slaapbeter.nl

Zijwaartse nekbuiging:
Ga rechtop zitten of staan met je schouders ontspannen. Buig langzaam je hoofd naar één kant, zodat je oor richting je schouder gaat. Houd deze positie 15-30 seconden vast en herhaal aan de andere kant. Deze oefening rekt de nekspieren aan de zijkanten en verlicht spanning in de nek.

Hoofdcirkels:
Zit rechtop en breng langzaam je kin naar je borst. Begin vervolgens met het maken van cirkelvormige bewegingen met je hoofd, waarbij je je oor naar je schouder brengt, naar achteren kijkt en naar de andere schouder beweegt. Maak 5-10 cirkels in de ene richting en herhaal daarna in de tegenovergestelde richting. Deze oefening helpt bij het losmaken van de spieren in de nek en verbetert de mobiliteit.

Nekrotatie:
Zit rechtop en draai langzaam je hoofd naar één kant, alsof je over je schouder kijkt. Houd deze positie 15-30 seconden vast en herhaal aan de andere kant. Deze oefening helpt bij het loslaten van spanning in de nek en verbetert de flexibiliteit.

Yoga, adem en zelfmassage lessen die je kunt doen om nekpijn te verminderen

Regelmatig nekpijn oefeningen doen kan leiden tot volledig herstel!

Nekpijn kan een vervelende en beperkende klacht zijn, maar met regelmatige oefeningen kunnen we de pijn verminderen en de flexibiliteit en kracht van de nek verbeteren. Het is belangrijk om deze oefeningen voorzichtig en zonder pijn uit te voeren. Als de pijn aanhoudt of verergert, is het raadzaam om een zorgverlener te raadplegen. Neem de tijd om voor je nek te zorgen en geef jezelf de verlichting die je verdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...