fbpx

De Lot is een gebied in het departement Occitanië. Het prachtige gebied waar ik, Joyce, zelf woon. Een prachtig natuurrijk gebied met middeleeuwse dorpjes langs de rivier de Lot. In de zomer een druk bezochte plek door toeristen. En in de winter de magische stilte, maar toch zonnig en fijn. Maar wat kan je nu allemaal doen als je in de Lot in Zuid Frankrijk bent?

Bezienswaardigheden in de Lot

Er zijn diverse bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in de Lot. Je leest er hieronder een aantal welke je kan bezoeken wanneer je in Zuid-Frankrijk bent.

Cahors / De Pont Valentré (middeleeuwse brug in Cahors)

Cahors is de hoofdstad van de Lot. In Cahors bevindt zich De Pont Valentré. Een middeleeuwse brug met een prachtig stuk geschiedenis. De moeite waard om te bezoeken en overheen te wandelen. Voor bruidsparen die trouwen in Frankrijk is dit ook een prachtige brug om op te poseren.

Rocamadour

Rocamadour is een belangrijke bedevaartstad op een 122 meter hoge rots. Mensen komen van heinde en verre voor de ‘Zwarte Madonna‘ die zich hier bevindt. En de prachtige middeleeuwse straatjes. De heilige Amadour is een van de redenen waarom veel mensen ook naar het heiligdom komen. Het is de twee na belangrijkste bedevaartsplaats in Frankrijk. Je kunt omhoog lopen via de 216 traptreden. Maar tegenwoordig is het heiligdom ook goed te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn of moeders met kinderwagens. Er is een lift.

Saint-Cirq-de-lapopie

Saint-Cirq-de-lapopie is een van de mooiste dorpjes van de lot. Er is naast de kleine historische huisjes ook een wandelpad in een grot langs de rivier. Vroeger konden de paarden hier de boten omhoog helpen. Langs het pad zijn in de rotswanden ook prachtige kunstwerken gemaakt.

Puy L’évêque

Puy L’évêque is een eeuwenoud middeleeuws dorpje. Het dorpje waar ik woon en waar ook de route van de Compostella de Santiago doorheen loopt. Je kunt door de oude straatjes van Puy L’évêque heen wandelen. Oude historische gebouwen bekijken en dineren met uitzicht over de lot.

Activiteiten om te doen in de Lot in Frankrijk

  • Kanoën
  • Suppen
  • Fietsen
  • Wandelen door de wijngaarden
  • Zwemmen in de rivier
  • Uitrusten
  • Wijnhuizen bezoeken

Ontspannen in de Lot

Wil je ontspannen? Voel je dan welkom voor een crystal soundhealing sessie bij mij in de Lot. Verder ben je ook welkom om een privé retreat te boeken met yoga, ademwerk, SUP of andere activiteiten. Je verblijft dan op een natuurcamping in Montcabrier. Of kom naar een van de groepsretreats zoals het Back to your inner nature retreat.

Liever wat luxer slapen? Kijk dan op booking.com naar een fijne plek om te slapen in de lot. Je vindt hier hotels, gites en chambre d’hotes.

Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds