fbpx

De nervus vagus is een zenuw die in verbinding staat met je brein en buik. Wanneer je veel stress en spanning ervaart, kan je deze zenuw in constante stress stand staan. Hierdoor kan je allerlei klachten ervaren, zoals buikpijn, chronische pijn in de spieren, bindweefsel en gewrichten. Maar ook drukte in je hoofd in een bekende klacht. In dit blog lees je meer over het kalmeren van je nervus vagus met yin yoga en fascia therapie.

Wat is de nervus vagus?

De nervus vagus is een zenuw die in verbinding staat vanuit je brein naar je buik. Er worden continu signalen gestuurd naar je lichaam. Wanneer je continu in de vlucht modus staat, ervaar je in je lichaam ook continu onrust. Je ademhaling wordt sneller. Je hart gaat sneller kloppen. Wellicht ga je transpireren. De klachten die je ervaart kan je gelukkig ook oplossen en je lichaam in balans houden.

Yin Yoga en fascia therapie voor het kalmeren van de nervus vagus

Yin Yoga is een methode van yoga waarin houdingen drie tot vijf minuten worden aangehouden. Hierin wordt gewerkt op het bindweefsel, de spieren en gewrichten. Maar ook het zenuwsysteem komt tot rust wanneer je de tijd neemt om bewust door te ademen in de stretches. Het is een moment van volledige overgave aan rust en aan je lichaam. Want vandaag de dag leven veel mensen vanuit hun hoofd in plaats van in verbinding met hun lijf.

Fascia therapie gaat een laagje dieper. Je kunt de fascia (bindweefsel) stimuleren met yin yoga. Maar ook met fascia ballen. In de vorm van zelfmassage en combinatie met yin yoga houdingen. Dit helpt je om heel diep te ontspannen en zo komt je lichaam en zenuwsysteem tot rust. In de yin & fascia therapie masterclass ontdek je de kracht van yin yoga en fascia therapie. Je ontvangt hierbij ook een setje met twee fascia ballen. De masterclass kan je zo vaak herhalen als je wilt.

Wat kan je nog meer doen om de nervus vagus tot rust te laten komen?

  • Koud afdouchen of koude training in natuurwater
  • Zingen of chanten (de nervus vagus stroomt door de stembanden)
  • Ademwerk beoefenen.
    Meld je aan voor de 3-daagse breathe better challenge. Hierin ontvang je de Nadi Sodhana pranayama oefening. Een oefening die werkt op het brein en de nervus vagus.

Boeken die je kunt lezen

2 Comments

  1. […] er een neusgat gesloten. Deze oefening werkt op het brein en heeft een ontspannend effect op de nervus vagus. De voordelen van een ademhalingsoefening beginnen bij jezelf. Je hebt er niets anders voor nodig […]

  2. […] de Online Yin & Fascia Therapie training en de masterclass ontdek je hoe yin yoga en zelfmassage je kan helpen om de nervus vagus te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds