fbpx

Als nieuw gebakken mama heb je vaak veel om handen. Je kindje. Het huishouden. Misschien moet je alweer aan het werk. Of wil je ook wel eens onderweg kunnen als je kindje niet bij je is. Handsfree kolven is dé oplossing. In dit blog lees je handsfree kolf ervaringen en welke er zijn!

Handsfree kolven ervaringen

Er zijn diverse kolfapparaten. Zo heb je de elektrische kolf. Maar ook de kolf waarmee je zelf handmatig kunt kolven. Elektrisch kolven gaat je een hele hoop tijd schelen. 

Zo maakte ik eerst gebruik van een kolf welke ik kreeg van de apotheek in Frankrijk waar ik woon. Daarvoor krijg je hier een verwijzing na je bevalling. Je kunt het dan huren van de apotheek zolang je het nodig hebt. Maar daarmee moest ik zelf de kolf de hele tijd vasthouden.

Ik vond het fijn om ook tussendoor even te kunnen eten tijdens het kolven. Helemaal als je weer gaat werken scheelt dat veel tijd. Handsfree kolven zorgt ervoor dat je zeker meer tijd overhoudt. Voor bijvoorbeeld een mindful momentje naast het kolven en eten. 

Welke handsfree kolf is handig?

Zelf heb ik de Bella Baby Elektrische kolf. Een dubbele set. Je hebt ook de luxe poes van een Elvie. Maar deze Bella Baby vind ik zelf ook enorm krachtig en een stuk goedkoper. Op de Nederlandse goedkopere tour is de Vulpes Babycare ook een fijne handsfree elektrische kolf.

Hand kolven

Je kunt ook handmatig kolven. De handkolf van Philips AVENT is een fijne kolf hiervoor en ook gemakkelijk mee te nemen. Er zitten ook handige opbergbakjes bij. Als ik het de volgende dag mee kan geven naar de opvang zet ik ze zo in de koelkast. Mijn voorkeur gaat nu nog steeds uit naar handsfree kolven elektrisch. Met de hand ben je flink lang bezig en je hebt je handen niet vrij. Als je dat niet erg vindt, is een hand kolf natuurlijk ook prima.

Wanneer je veel lekt tijdens het voeden, kan je ook gebruik maken van een haakaa. Wees wel bewust dat als je deze vacuüm laat zuigen, dat dit de ‘productie’ stimuleert. Je kunt deze er ook los onder houden. Maar ik vond het altijd maar kunstig dat er niet een lading melk over het bed heen viel. Naarmate de tijd vorderde werd ik wel meer ervaren. En heb ik een hoop voedingen kunnen sparen door alle melk die eerder in een doek opgevangen werd en de was in ging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds