fbpx
cacao ceremonie

Wat is een cacao ceremonie? Cacao ceremonies worden steeds populairder en dat is wat ons betreft helemaal niet gek. In Midden-en Zuid-Amerika gebruiken ze cacao al heel lang voor helende rituelen en ceremonies en zetten mensen het in om te verbinden met zichzelf en de aarde. Binnenkort van plan om een cacao ceremonie te doen? In dit blog lees je alles wat je wilt weten over dit prachtige en eeuwenoude ritueel.  

Wil je meer lezen over cacao ceremonie? Lees dan onze andere blogs

De geschiedenis

De Maya’s en Azteken gebruiken al eeuwenlang cacao voor diverse ceremonies met als doel om hun hart te openen en in verbinding te komen met zichzelf. Ze geloven er namelijk in dat rauwe cacao – verderop in het blog delen we de gezondheidsvoordelen – liefdevolle energie geeft, je contact laat maken met je gevoel en je hart openzet. De actieve ingrediënten in cacao hebben invloed op je hart chakra waardoor het je weer terugbrengt naar je kern. Het is niet voor niets dat de Maya’s en Azteken rauwe cacao ‘voedsel der goden’ noemen. 

De voordelen van rauwe cacao

De Maya’s en Azteken noemen rauwe cacao ‘voedsel der goden’. En dat is niet gek. Cacao zit namelijk vol mineralen als koper, magnesium en ijzer. Deze mineralen laten je lijf ontspannen, maar versterken ook je bloeddoorstroming en verminderen stress. Daarnaast bevat rauwe cacao ook diverse antioxidanten waardoor je lichaam ontgift.

We hebben het in dit blog specifiek over rauwe cacao. Dat doen we omdat hoe onbewerkter en rauwer de cacao is, hoe optimaler de werking is voor je lichaam. Bij Mind Events Factory maken we altijd gebruik van Pure Kakaw. Het Kakaw Heart is gemaakt van 100% pure cacao uit Nicaragua met een kardemom-frankincense mengsel.

Hier lees je nog meer voordelen van rauwe cacao.

Wat is een Cacao ceremonie?

Goed, nu je de geschiedenis van de cacao ceremonie weet én op de hoogte bent van de gezondheidsvoordelen van rauwe cacao, is het tijd om te duiken in de cacao ceremonie. Want hoe gaat die er nou eigenlijk aan toe? Het antwoord op die vraag is niet eenduidig. Het verschilt namelijk per cultuur. Universeel is dat er tijdens de ceremonie cacao wordt gedronken.

In sommige culturen leidt een sjamaan de ceremonie, maar het is ook zeker mogelijk om een cacao ceremonie thuis te doen, zoals deze. Vaak wordt een cacao ceremonie met meerdere mensen gedaan. Ze gaan dan zitten in een kring – maar liggen of staan mag ook – en zetten intenties met elkaar terwijl ze rauwe cacao drinken. In veel culturen wordt er ook gedanst of muziek gemaakt. Uiteraard is het helemaal aan jou om te bepalen waar je je het prettigste bij voelt.

Wat ervaar je en wat is een cacao ceremonie?

Tijdens een cacao ceremonie zul je merken dat je veel voelt en ervaart. Je hart opent zich immers, en dit kan veel met je doen. Je zal voelen dat je ontspant, maar ook dat je inzichten krijgt die je doorgaans niet krijgt. Dat betekent dat je meer verbinding met jezelf zal ervaren. Uiteraard is je ervaring en gevoel ook afhankelijk van je doel: wat wil je bereiken? Het kan fijn zijn om hier van te voren over na te denken. 

Cacao ceremonie thuis

Uiteraard kun je ook heel goed een cacao ceremonie in je eentje doen. Want waarom zouden we niet de liefde met onszelf kunnen vieren? Soms kan een individuele cacao ceremonie juist ook heel fijn zijn. Je innerlijke vuur gaat weer branden en je krijgt helder wat belangrijk is voor je. 

Deze Thuis Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow helpt je om te verbinden met je hart. Leert je wat een cacao ceremonie is. De Anahata chakra gaat over een diepe hartverbinding. Je gaat in deze ceremonie en flow ontdekken en voelen hoe je meer vanuit je hart en vanuit liefde kunt gaan leven. Voor jezelf en voor anderen. Wanneer je vanuit je ziel en je passie gaat leven, ga je ook mensen aantrekken die horen bij jouw zielenpad. Nieuwsgierig? Hier lees je meer over de ceremonie. 

Recept cacao ceremonie

Ben je van plan binnenkort een cacao ceremonie te doen? Hieronder een simpel recept:

  • 30 gram raw ceremonial cacao per persoon van bijvoorbeeld Pure Kakaw
  • 100 ml water, havermelk of kokosmelk naar behoefte. 
  • Kaneel
  • Kardemom
  • Chilipoeder
  • Feminine Blend van Awakened Nature
  • Orange essential oil van young living of vanilla extract

Ben je zwanger en benieuwd of de ceremonie wel veilig is? In dit blog vertellen we er alles over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...