fbpx

Als je lang niet in staat bent geweest om te bewegen voel je je waarschijnlijk niet fit en mobiel. In stilte rusten zorgt ervoor dat je kunt herstellen om weer in beweging te komen. De weg naar mobiliteit lijkt ver. Met de juiste begeleiding kun je weer in beweging komen om mobiel en flexibel te worden. In deze blog vertel ik je meer over wat Yin Yoga en bewegingstherapie voor jou kan betekenen.

Yin Yoga en klachtenvermindering

Klachten zijn niet van de een op de andere dag ontstaan. Pijn of onrust in je hoofd is ontstaan door een incident (ongeluk) of door langdurig verkeerde houdingen aan te nemen. Gedrag speelt hierin dus een grote rol. De weg naar herstel zal dan ook wat tijd in beslag nemen om je weer naar volledige ontspanning te kunnen brengen.

Vaak wordt er door hulpverleners ook gezegd dat ze niet met zekerheid kunnen zeggen of je ooit nog pijnvrij wordt. Ook ik heb dat ervaren. Totdat ik mijn yin yoga opleiding ging volgen geloofde ik daar ook in. Daar werd ik op een andere gedachtegang gebracht. Met de juiste oefeningen, ontspanningstechnieken en mindset is er nog van alles mogelijk.

Wanneer je al lange tijd onrustig bent is dat ook niet van de een op andere dag gekomen. Waarschijnlijk speelt er veel in je leven of op je werk waardoor je maar moeilijk tot rust kunt komen. Je adem zit veel te hoog waardoor je continu spanning, hoofdpijn en stress ervaart.

Yin Yoga is een methode waarin je het dieper liggende bindweefsel stimuleert. Klachten die lang aanhouden hebben allang niet meer te maken met alleen spieren. Het bindweefsel daaromheen is ook stug geworden en dat heeft aandacht nodig om daar weer ruimte in te krijgen. De houdingen in Yin Yoga worden 3 tot 5 minuten aangehouden om zo het bindweefsel te stimuleren en in beweging te krijgen. Verder wordt er veel gewerkt met de natuurlijke ademhaling. Hierdoor leer je bewust te voelen wat de adem met je lijf kan doen. Het is een natuurlijke lichaamsmassage van binnen uit.

Stillness – movement – mobility

Vanuit stilte leer je voelen waar de blokkades in je lijf zitten. Waar zit de pijn en daar gericht naar toe ademen kan al veel voor je doen. Wanneer je deze techniek volledig onder controle hebt, kun je je meer gaan richten op de beweging. Hoe kun je meer ontspanning en flexibiliteit geven aan bepaalde lichaamsgebieden? Als laatste worden er mobiliteit oefeningen aan toegevoegd. Vanuit de bewegingstherapie zijn dit oefeningen die je helpen om kracht op te bouwen. Kracht zorgt ervoor dat je sterker in je lijf zit, waardoor je minder snel klachten, pijn of instabiliteit ervaart.

Het is een traject dat je volgt in je eigen tempo. Je leert je eigen lichaam waarderen en krijgt in een aantal weken technieken aangeleerd hoe je jezelf ontspanning en inspanning kunt geven en gunnen. Een waardevol traject wat je uiteindelijk zelf ook thuis kunt blijven voortzetten om in balans te blijven.

Wil je meer weten of heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@mindeventsfactory.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds