fbpx

Create space in your body by breathing. Een zin die mijn gedachten me dagelijks vertellen. Een zin die ik dagelijks overbreng op mijn studenten. Je kunt ruimte en ontspanning in je lijf creëeren door bewust en diep door te ademen. Volgens de natuurlijke adem. In deze blog vertel ik je meer over wat je adem voor jou kan betekenen. Want je hebt alle tools namelijk al in huis.

”Adem als een baby en je ademt natuurlijk” zij mijn yoga teacher. Zoals het zou moeten zijn. In rust en natuurlijk. Dat is ook werkelijk zo. Een baby denkt niet na over hoe ze zou moeten ademen. Het gaat vanzelf. Zonder te forceren. Een natuurlijke ademhaling gaat bewust door tot in de tenen en bewust weer uit. Er zit geen obstakel of stop bij de borst.

Wanneer je ademhaling hoog is en continu ergens ter hoogte van je ribben en je borst stopt en vanuit daar weer naar buiten gaat, is je ademhaling te hoog. Je krijgt klachten in je lichaam en wordt licht in je hoofd. Paniekerig. Door even los te laten waar je allemaal mee bezig bent en bewust door te ademen tot in je tenen reguleer je de ademhaling weer naar ontspanning.

Tijdens Yin Yoga ademen we in iedere houding bewust door tot in het lichaamsdeel waar we meer ruimte in willen creëeren. We maken een diepe stretch en kunnen door middel van de natuurlijke bewuste ademhaling dieper in de houding wegzakken. Je lichaam geeft hier uiteindelijk rust en ontspanning aan in de verschillende lichaamsdelen. Het bindweefsel komt weer in beweging, spieren worden verlengd en je mind komt tot rust.

Wil je meer leren over de adem en ruimte creëeren in je lichaam? Kom gerust eens langs voor les in Alkmaar. Leer weer ontspannen de dag door te komen en ontspannen in slaap te vallen.

Namasté,

Joyce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds