fbpx

Veel mensen worden wakker en staan direct aan. Het digitale leven en sociale leven begint weer. Wanneer je altijd direct op je telefoon kijkt om direct te checken wat er allemaal is gebeurd online, dan duik je meteen het leven van de ander in. Wanneer er negatieve berichten voorbij komen, kan dit direct je mood van de rest van de dag beïnvloeden. Neem daarom in de ochtend eerst tijd voor jezelf. Sta in rust op. In deze blog krijg je van mij een aantal tips die jou helpen om je ochtend in rust te beginnen.

  1. Zet je telefoon ‘s avonds op vliegtuigstand en leg deze het liefst niet in de slaapkamer.
  2. Start wanneer je wakker wordt met een meditatie van 10 minuten. Dit kan je zelf doen in volledige stilte, of je kan mijn morning meditation beluisteren. Neem vooral de tijd om in te checken bij jezelf. Hoe voel je je vandaag? Hoe stroomt je adem? Heb je wellicht zere kaken? Neem even de ruimte voor jezelf voordat je de drukte van de dag induikt.

3. Neem de tijd om te journalen / schrijven na je meditatie. Wat komt er in je op. Hoe wil je deze dag in gaan? Zo zet je een positieve vibe voor jezelf neer.


4. Ga wandelen of hardlopen in de natuur om je ochtend mee te starten.


5. Start je dag met focus en hou focus. Check wat je nu moet doen, wat later kan en wat bijvoorbeeld niet hoeft. Een mooi boek die ik kan aanraden hierover is ‘Getting things done‘ van David Allen.


6. Neem door de dag heen ook momenten voor jezelf. Check regelmatig bij jezelf in hoe het met je gaat. Dit zorgt ervoor dat je focus kunt houden en in balans blijft. Uiteindelijk heeft dit ook weer effect op hoe je de volgende dag opstaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...