fbpx

Nu het jaar ten einde loopt, verwelkomt december 2023 de transformerende energie van de Nieuwe Maan in Schorpioen volgens de Vedische astrologie. Tijdens deze specifieke maangebeurtenis wordt het verder versterkt door zijn aanwezigheid in de krachtige Jyestha Nakshatra. De Nieuwe Maan van december 2023 staat volgens de Vedische astrologie op 12 december in Schorpioen en Jyestha Nakshatra. Nieuwe Maan betekent ‘Amavasya’ in het Sanskriet. In deze blog zal ik meer uitleggen over de betekenis van deze hemelse gebeurtenis en hoe je de energie ervan kunt benutten voor je persoonlijke groei en spirituele evolutie.

De betekenis van de nieuwe maan fase

De Nieuwe Maan is een tijd van een nieuw begin en een frisse start. Het is een kans om intenties te stellen, zaadjes te planten en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Deze maanfase vertegenwoordigt een leeg canvas en nodigt ons uit om oude patronen los te laten en verandering te omarmen. Met de Nieuwe Maan in Schorpioen wordt de transformerende energie vergroot, wat je de kans biedt op diepe introspectie en wedergeboorte.

De invloed van Jyestha Nakshatra

Jyestha Nakshatra, het 18e maanhuis in de Vedische astrologie, wordt geregeerd door de hemelse goden Indra en Antares. Deze Nakshatra symboliseert kracht, leiderschap en spirituele groei en versterkt de transformatieve energie van de Nieuwe Maan in Schorpioen. Het moedigt je aan om je diepste verlangens te onderzoeken, je angsten onder ogen te zien en gedurfde stappen te zetten in de richting van zelfbeheersing.

Rituelen Nieuwe Maan december 2023

  • Zelfreflectie: Neem de tijd voor introspectie tijdens deze Nieuwe Maan-fase. Duik diep in je emoties, angsten en verlangens. Stel jezelf de vraag: ‘Wat moet er worden vrijgegeven? En wat wil je in je leven brengen?”.
  • Intenties instellen: Schrijf uw intenties op voor de komende maancyclus. Concentreer u op aspecten van uw leven die transformatie, genezing en groei vereisen. Visualiseer dat u deze doelen bereikt, en doordrenk uw intenties met geloof en dankbaarheid. Mijn Moon Phase Yin Yoga E-book en de Moon Phase Yin Yoga Journal is een perfecte gids om intenties te zetten na het beoefenen van yin yoga-reeksen specifiek voor elke maanfase. Nieuwe Maan is de perfecte periode om te starten.
  • Schaduwwerk: Schorpioen-energie wordt geassocieerd met je schaduwzelf. De verborgen aspecten die we vaak onderdrukken. Gebruik deze Nieuwe Maan om deze schaduwaspecten te confronteren en te integreren. Het bijhouden van een dagboek, therapie of creatieve praktijken kunnen hierbij helpen. In een Vedische Geboortehoroscoop Reading leer je ook meer over jouw schaduwkanten en hoe je hier balans in kunt creëren.
  • Rituelen en meditatie: Creëer een heilige ruimte voor jezelf tijdens de Nieuwe Maan. Steek kaarsen aan, brand wierook of gebruik kristallen om de energie te versterken. Neem deel aan meditatie of ademwerk om de geest tot rust te brengen en contact te maken met je innerlijke wijsheid.
  • Neem deel aan spirituele oefeningen: Ontdek praktijken zoals yoga, Reiki of energetische genezing om je lichaam, geest en ziel op één lijn te brengen. Het omarmen van deze beoefeningen kan je helpen toegang te krijgen tot je hogere zelf en gebruik te maken van de transformerende energie die beschikbaar is tijdens deze Nieuwe Maan.

Conclusie Nieuwe Maan december 2023

De Nieuwe Maan van december 2023 in Schorpioen en Jyestha Nakshatra biedt een krachtige toegangspoort voor persoonlijke groei, genezing en spirituele evolutie. Omarm deze transformerende energie door deel te nemen aan zelfreflectie, intenties te stellen en spirituele praktijken te verkennen. Vergeet niet dat elke nieuwe maan een kostbare kans is voor een nieuw begin. Profiteer van dit kosmische portaal om je dromen te manifesteren en positieve veranderingen in je leven te omarmen.

Een Vedische Geboortechart Reading kan je meer duidelijkheid geven over je Vedische geboortehoroscoop en hoe je in 2024 rustiger kunt leven. Het geeft je heldere inzichten in je sterke en zwakke punten. Relaties. Werk. Bedrijf. Psychisch en fysiek. Vedische astrologie bevindt zich in een cirkel met Ayurveda en Yoga. Een geschenk uit India. We verbinden de punten in een Vedische Astrologie Consult met hoe je balans in je leven kunt creëren, op basis van uw geboortehoroscoopberekeningen. Boek hier jouw reading.

Op 12-12 staat er ook een portaaldag op de kalender. In dit blog lees je wat dat betekent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...