fbpx

Ons lichaam is een opslagplaats van emoties. Soms kunnen we ervaren dat bepaalde gebieden van ons lichaam meer spanning, pijn of ongemak vasthouden dan andere. Een veelvoorkomende plek waar emotionele spanning zich kan manifesteren, is in de liezen en heupen. In dit artikel ga ik dieper in op de relatie tussen onverwerkte emoties en pijn in de liezen en heupen en deel ik oefeningen om de spanning los te laten en verlichting te brengen.

Sacrale chakra in verbinding met liezen en heupen

Onze liezen en heupen staan in verbinding met de Svadhishthana chakra. Dit chakra staat ook wel bekend als het sacrale chakra, dat zich bevindt in het bekkengebied. Dit chakra is gerelateerd aan emoties, creativiteit en het vermogen om plezier te ervaren. Wanneer we moeite hebben met het verwerken van onze emoties of wanneer we onszelf blokkeren, kan dit resulteren in spanning in dit gebied.

Pijn in liezen en heupen duidt op onverwerkte emoties

Pijn in de liezen en heupen kan een teken zijn van onopgeloste emotionele stress. Onbewuste emoties zoals angst, verdriet, woede en schuld kunnen zich ophopen en vastgehouden worden in deze diepere spierlagen. Deze spanning kan zich manifesteren als strakheid, stijfheid of zelfs pijnlijke beweging.

Het proces van het loslaten van onverwerkte emoties en pijn uit de liezen en heupen begint met bewustwording. Neem de tijd om jezelf af te vragen welke emoties er mogelijk verborgen kunnen zijn in het bekken. Probeer je bewust te worden van eventuele spanning en pijn die je daar voelt.

Pijn in liezen en heupen loslaten met lichaamswerk

Een effectieve manier om emotionele blokkades in de liezen en heupen vrij te maken, is door middel van lichaamsbeweging en yoga. Specifieke yogahoudingen, zoals de liggende vlinderpose (Supta Baddha Konasana). De heldenpose (Virasana). En een vooroverbuiging (Paschimottanasana) kunnen helpen de spanning en pijn in deze gebieden te verminderen. Door je te richten op diepe ademhaling tijdens het uitvoeren van deze houdingen, stimuleer je de energiestroom en kan de vastgehouden emotie losgelaten worden.

In mijn online Sacral / Swadhistana Flow Class ontvang je oefeningen die je helpen om pijn in de liezen en heupen los te laten.

Emotionele verwerking door te schrijven

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan emotionele verwerking. Dit kan worden gedaan door middel van journaling, therapie of het beoefenen van meditatie en mindfulness. Door tijd te nemen om te reflecteren op je emoties en mogelijke triggers, kun je beginnen met het identificeren en loslaten van onverwerkte pijn uit je leven.

Zelfzorg

Het is ook essentieel om aandacht te besteden aan zelfzorg. Dit omvat het nemen van rust. Het creëren van een gezond slaappatroon en het zorgen voor voeding die je lichaam voedt. Door jezelf te ondersteunen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau, help je je lichaam bij het loslaten en genezen van onverwerkte emoties.

Geef onverwerkte emoties en pijn uit de liezen en heupen ruimte

Onthoud dat het loslaten van onverwerkte emoties en pijn uit de liezen en heupen een persoonlijk proces is. Het kan tijd en geduld vergen, maar weet dat je niet alleen bent. Zoek support indien nodig en creëer een veilige ruimte om je emoties te verkennen en te bevrijden.

Door bewustwording, lichaamsbeweging, zelfzorg en emotionele verwerking kunnen we beginnen om de onverwerkte emoties en pijn in de liezen en heupen los te laten. Het is een reis van integratie en heling waarbij we onze eigen unieke paden volgen naar emotionele vrijheid en welzijn.

Mijn online yin & fascia therapy cursus bevat oefeningen voor de fascia specifiek voor de liezen die pijn en emoties loslaten uit dit gebiedt.

1 Comment

  1. […] Z is ook een generatie die op emotioneel gebied ondersteuning nodig heeft. Door de digitale wereld waarin we leven, ervaart deze generatie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds