fbpx
Blog Moon

Nieuwe maan in Ram met zonsverduistering op 20 april 2023

De nieuwe maan van april 2023 staat in het sterrenbeeld Ram op 20 april. Inclusief Zonsverduistering is dit een ontzettend krachtige nieuwe maan. Het is een periode van verandering. Verbinden met je innerlijke vuur en loslaten wat niet meer bij je past. In dit blog lees je meer over de kracht van deze nieuwe maan in april.

Tijdens deze nieuwe maan start het eclipsseizoen. Dit seizoen zorgt voor veranderingen en emoties die je wellicht overspoelen. Maar tegelijk geeft het je richting. Geef jezelf dus de ruimte om te verwerken en te voelen wat tijdens deze nieuwe maan belangrijk voor jou is. Nieuwe maan is ook een periode waarin nieuwe intenties gezet worden.

Grote veranderingen tijdens nieuwe maan in Ram

Tijdens de nieuwe maan in april 2023 kunnen er grote veranderingen op je pad komen. Deze nieuwe maan in Ram is extra krachtig door de zonsverduistering en de eclips. Ram is een koppig en vurig teken die vraagt om doorzettingsvermogen, verandering en vernieuwing. Neem tijdens deze nieuwe maan ook de tijd om te reflecteren waar jij op wilt focussen de komende maancyclus. Het kan goed zijn dat je emoties heviger aanwezig zijn. Neem daarom ook bewust de tijd om te voelen wat er voor jou mag veranderen. Door naar binnen te keren met ademwerk, yoga en meditatie kan je verbinden met je intuïtie. En je intuïtie is je krachtigste raadgever.

Wat je kunt ervaren tijdens de energie van de nieuwe maan en zonsverduistering in april 2023

Het kan zijn dat je slechter slaapt, je emotioneler voelt, hormonale klachten ervaart. Het is daarom belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt tijdens deze periode. Neem bewust momenten om naar binnen te keren. Wat voel je op dit moment? De energie van de maan heeft invloed op ons als mens, oceanen en de natuur. Gezien wij een zijn met de natuur, heeft dit dus zeker invloed op ons als mens.

Emoties voelen, loslaten en je hart volgen

Tijdens de nieuwe maan is het een goed moment om je bewust te worden waar je vuur van gaat branden. Waar krijg jij energie van? Waar word je blij van? En waar word je juist niet blij van? Vaak ervaar je hevige emoties omdat je energie bij je draagt die je liever wilt loslaten. Neem de ruimte om op te schrijven wat je los wilt laten deze maancyclus. Wat past niet meer bij jou? Wat wil je loslaten? Zo ontstaat er ruimte om je hart te volgen.

Ritueel om te doen tijdens de nieuwe maan in april

Een cacao ceremonie helpt je om in verbinding te komen met je hart en daarin te gronden. Wanneer je meer vanuit je hart wilt gaan leven en minder vanuit je hoofd, is het een mooi ritueel om te doen. Door een cacao ceremonie te combineren met yoga, kan je nog meer in je lijf gaan zakken. Dat is heel fijn als je veel in je hoofd zit.

In de Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow word je meegenomen in een reis waarin je hart geopend wordt, en de energie in jou beter kan gaan stromen. Een combinatie van yin yoga, flow yoga en ademwerk brengen je in diepe verbinding met je lijf. Vanuit flow. Vanuit je hart. Het is een prachtig en heel krachtig ritueel om te doen tijdens de nieuwe maan.

Je kunt de ceremonie thuis doen in je eigen space tijdens de nieuwe maan. Dit kan ook een dag voor of een dag na de nieuwe maan zijn. Cacao kan je bestellen van pure kakaw.

Moon Phase Yin Yoga E-book

Het Moon Phase Yin Yoga E-book is een van mijn eerste moon creaties welke in vele landen is gelezen. In dit e-book staan practices voor iedere maanfase in een cyclus. En de nieuwe maan is een perfect moment om te starten met dit e-book. Je kunt het er elke maancyclus weer bij pakken.

Creëer een klein altaar voor jezelf

Je kunt een klein altaar voor jezelf maken met kristallen, dingen die belangrijk voor je zijn. Verstandig. Palo Santo om je ruimte en je energie vrij te maken.

Etherische oliën voor de nieuwe maan in april

Essentiële oliën die je begeleiden tijdens je reis tijdens nieuwe maan in april 2023. Essentiële oliën die je kunt gebruiken tijdens nieuwe maan zijn oliën die je inspiratie of overvloed geven. De oliën die ik zou aanraden zijn: Cedarwood, Grounding, Vetiver, Inspiration, Believe en Abundance. Je kunt ook een starterskit voor jezelf bestellen, inclusief diffuser en merkambassadeur worden van essentiële oliën.

Moon accessoires

1 Comment

  1. […] Donderdag 20 april Nieuwe Maan in Ram + zonsverduistering […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds