fbpx

De sterrenhemel is al eeuwenlang een bron van inspiratie en inzicht. Hier in Zuid-Frankrijk waar ik woon, is het elke avond weer een magische beleving. Elke fase van de maan vertelt een uniek verhaal en de nieuwe maan is altijd een bijzonder moment. Ruimte voor nieuw. Op 6 juli 2024 ervaren we een nieuwe maan in het sterrenbeeld Kreeft volgens de westerse astrologie. In dit blog neem ik je mee in de energie die je te wachten staat en hoe je deze het beste kunt integreren.

Wat betekent een Nieuwe Maan?

Om te beginnen, zal ik de betekenis van een nieuwe maan verduidelijken. Een nieuwe maan markeert het begin van een nieuwe maancyclus. Dit is een tijd van introspectie, nieuwe intenties en het starten van nieuwe projecten. Tijdens de nieuwe maan is de maan onzichtbaar vanaf de aarde; ze staat tussen de aarde en de zon en reflecteert geen licht. Dit symboliseert een frisse start, het planten van zaadjes voor de toekomst.

Kreeft en invloed

Het sterrenbeeld Kreeft is een waterteken en wordt geregeerd door de maan, wat deze nieuwe maan extra bijzonder maakt. Kreeft staat bekend om zijn emotionele intelligentie, familiewaarden en diepe gehechtheid aan thuis en wortels. De energie van Kreeft is zorgzaam, voedend en zeer intuïtief.


Essentiële Kreeft Karakteristieken:

  • Zorgzaamheid en Nurturing: Kreeft waardeert de zorg voor anderen en de band met geliefden. Dit teken staat bekend om zijn moederlijke energie – het beschermen en koesteren van diegenen waar ze om geven.
  • Emotionele Diepte: Kreeft is een van de meest emotioneel intelligente tekens van de dierenriem, in staat diepe emoties te voelen en te begrijpen.
  • Intuïtie: Met de maan als heerser, hebben Kreeft-mensen een sterke verbinding met hun intuïtieve en onderbewuste kant.
  • Huis en Familie: De focus ligt op huis, familiebanden en het creëren van een veilige, comfortabele omgeving.

Nieuwe maan in kreeft: introspectie en verbinding

Tijdens de nieuwe maan in Kreeft op 6 juli 2024, zullen deze kenmerken versterkt worden. Dit biedt een uitstekende tijd om ons te concentreren op ons innerlijke leven, huis en familie. Het is een moment om te reflecteren op onze emoties en ons verbonden te voelen met onze geliefden.

Praktische Tips voor de Nieuwe Maan in Kreeft

  1. Stel Intenties: Schrijf intenties op die gericht zijn op emotioneel welzijn, verbeterde familierelaties en huiselijke harmonie. Misschien is er een specifieke verandering die je in je thuisleven wilt aanbrengen, of een nieuwe benadering die je wilt proberen in je relaties.
  2. Mediteer en Reflecteer: Besteed tijd aan meditatie of andere vormen van introspectie. Richt je op wat je écht voelt en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.
  3. Verbind met Familie en Thuis: Gebruik deze periode om dicht bij je familie te zijn of de tijd te nemen om je woonruimte te verbeteren. Dit kan fysiek zijn, door een kamer opnieuw in te richten, of emotioneel, door diepere gesprekken met huisgenoten of gezinsleden aan te gaan.
  4. Zelfzorgrituelen: Start of versterk een zelfzorgroutine die je helpt bij emotioneel herstel en welzijn. Dit kan variëren van warmwaterbaden tot journaling, of een creatieve uitlaatklep zoeken.
  5. Luister naar je Intuïtie: De energie van Kreeft zal je intuïtie versterken. Luister naar deze innerlijke stem bij het maken van beslissingen, groot en klein.

Afsluitende Gedachten

De nieuwe maan in Kreeft op 6 juli 2024 biedt een prachtige kans om je te verdiepen in je emotionele landschap en krachtige intenties te zetten voor persoonlijke en familiaire groei. Door contact te maken met de Kreeftenergie, kunnen we meer empathie, zorgzaamheid en emotionele balans in ons leven brengen. Laat deze nieuwe maan je gids zijn in een reis naar een meer verbonden en vervullend leven.

Nieuwe Maan volgens de Westerse Astrologie heeft een andere benadering dan de Vedische Astrologie. Ik schrijf zowel over de Westerse als over de Vedische astrologie. In mijn Vedische Astrologie consulten geef ik inzicht in de geboortehoroscoop volgens de Vedische Astrologie. Hierin staat het ascendant en maanteken meer centraal.

In de Vedische Astrologie staat er een ander sterrenbeeld centraal tijdens deze Nieuwe Maan en een Nakshatra. In de Vedische Astrologie wordt de Nieuwe Maan ook wel ‘Amavasya’ genoemd. Het gaat in Juli om de Ashadha Amavasya.

Betekenis Ashadha Amavasya

Ashadha Amavasya, ook bekend als de dag van de nieuwe maan in de hindoeïstische maanmaand Ashadha (meestal vallend in juni-juli), heeft een aanzienlijk spiritueel en cultureel belang. Deze dag wordt vaak geassocieerd met rituelen en gebeden gericht op voorouders, bekend als ‘Pitru Tarpan’ en ‘Shradh’. Er wordt aangenomen dat het uitvoeren van deze rituelen op Ashadha Amavasya vrede en bevrijding kan bieden aan de zielen van overleden familieleden, waardoor zegeningen kunnen worden verleend en familiale karmische schulden kunnen worden verlicht.

Bovendien wordt deze nieuwe maan gezien als een ideale tijd voor introspectie, meditatie en het zoeken naar goddelijke genade, omdat de sluier tussen de fysieke en spirituele wereld dunner is, waardoor diepere spirituele oefeningen en innerlijke reiniging mogelijk zijn.

Meld je aan voor mijn Nieuwe Maan Breathwork, Meditatie & Cacao Ceremonie op 6 Juli en ontvang deze op 6 juli in je inbox. Je kunt deze op jouw gewenste moment volgen. Of boek een Vedische Geboortehoroscoop Reading bij mij.

Heb je behoefte aan tijd voor jezelf in de natuur, wees dan welkom voor een Private Back to Nature Retreat in Zuid-Frankrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds