fbpx
Blog Ouderschap

Natuurlijk ouderschap: wat is het en hoe kun je het toepassen in je dagelijks leven?

Natuurlijk ouderschap is een manier van opvoeden waarbij ouders zich richten op de natuurlijke behoeften van hun kinderen. Het gaat om het creëren van een veilige en liefdevolle omgeving. Een omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo en manier. In dit blog zullen we bespreken wat natuurlijk ouderschap is en hoe je het kunt toepassen in je dagelijks leven.

Wat is natuurlijk ouderschap?

Natuurlijk ouderschap is een manier van opvoeden waarbij ouders zich richten op de natuurlijke behoeften van hun kinderen. Het gaat om het creëren van een veilige en liefdevolle omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo en manier. Natuurlijk ouderschap gaat uit van de gedachte dat kinderen van nature nieuwsgierig, creatief en zelfstandig zijn en dat het de taak van ouders is om deze eigenschappen te ondersteunen en te bevorderen.

Hoe kun je natuurlijk ouderschap toepassen in je dagelijks leven?

Geef borstvoeding als dit mogelijk is

Borstvoeding is een belangrijk onderdeel van natuurlijk ouderschap. Borstvoeding biedt niet alleen voedingsstoffen aan je baby. Maar het helpt ook bij het creëren van een sterke band tussen ouder en kind. Het is belangrijk om te begrijpen dat borstvoeding niet altijd gemakkelijk is en dat het tijd en toewijding vergt. In deze blog lees je tips wat je kunt doen bij kloven. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan het een mooie en bijzondere ervaring zijn. Als dit niet lukt door bepaalde omstandigheden, dan kun je natuurlijk nog op andere dingen focussen.

Draag je baby

Het dragen van je baby is een andere belangrijke component van natuurlijk ouderschap. Door het dragen van je baby in een draagdoek of draagzak, creëer je een sterke band. Daarnaast biedt het ook troost en veiligheid aan je baby. Het dragen van je baby kan ook helpen bij het reguleren van hun slaap- en waakcycli. En helpt het verminderen van huilen.

Geef je kinderen de ruimte om te spelen

Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen en te ontdekken. Het is belangrijk om je kinderen de ruimte te geven om te spelen op hun eigen tempo en manier. Dit betekent dat je niet altijd hun speeltijd hoeft te structureren of te bepalen wat ze moeten spelen. Laat je kinderen vrij om te spelen en te ontdekken op hun eigen manier.

Vermijd straffen

Ga niet uit van straffen of beloningen. Het gaat erom dat je je kinderen leert om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag. En dat ze de gevolgen daarvan te begrijpen. Het is belangrijk om te begrijpen dat kinderen van nature nieuwsgierig zij. Ze moeten kunnen experimenteren en ontdekken zonder bang te zijn voor straf.

Luister naar je kinderen

Het is belangrijk om te luisteren naar je kinderen en hun gevoelens en gedachten serieus te nemen. Door te luisteren naar je kinderen, kun je een veilige en liefdevolle omgeving creëren. Een omgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfbewuste en zelfverzekerde individuen.

Natuurlijk ouderschap in de basis

Natuurlijk ouderschap is een manier van opvoeden waarbij ouders zich richten op de natuurlijke behoeften van hun kinderen. Het gaat om het creëren van een veilige en liefdevolle omgeving. Een omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo en manier. Door borstvoeding te geven, je baby te dragen, je kinderen de ruimte te geven om te spelen, straffen te vermijden en te luisteren naar je kinderen, kun je natuurlijk ouderschap toepassen in je dagelijks leven.

Boeken inspiratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds