fbpx

De bevalling is een mega prestatie voor je lijf. Maar ook daarna blijft je lichaam veel van je vragen als je borstvoeding gaat geven. In deze periode is het belangrijk dat je goed en voldoende eet. In dit blog lees je over voeding na de bevalling die je weer op krachten helpt komen.

Voeding die goed voor jou en je kleine is na de bevalling

Na je bevalling wil je natuurlijk zo gezond mogelijk eten om voor jezelf goed aan te sterken en ook de kleine mee te geven wat je kunt. Hieronder lees je welke voeding je het beste kunt eten en waarom.

Havermout, fruit en noten

Havermout kan je helpen om de stoelgang te bevorderen. Daarnaast heeft het een positief effect op de borstvoeding. Soms at ik wel 2x ontbijt in het begin van de borstvoedingsperiode. Je kunt er ook nog fruit en noten doorheen doen. Zorg dat je elke ochtend een gevarieerd en goed gevuld ontbijt eet.

Eieren

In eieren zit choline. Dat is iets wat je graag wilt doorgeven aan je kindje. Maar eieren geven je ook voldoende energie in deze periode die veel van je lichaam vraagt.

Avocado

Tijdens je zwangerschap, maar ook nu is het belangrijk om gezonde vetten binnen te krijgen. Dit zit in avocado, maar ook in vis. Avocado geeft je ook voldoende energie tijdens een tussendoortje op een rijstwafel of als ontbijtje met een gekookt eitje erop.

Noten

Noten bevatten ook gezonde vetten. Je kunt dit door je ontbijt heen doen. Maar ook handig om een grote pot gevulde noten in de kast of op het aanrecht te zetten zodat je altijd even kan pakken als tussendoortje.

Vis

Vis is natuurlijk een gezonde bron van vetten. Voeg dit 1 of 2 keer per week toe aan je menu. Zalm of bijvoorbeeld een haring.

Raw cacao

Raw cacao bevat magnesium en ijzer. Vanuit de cacao ceremonies weet ik hoe de cacao ondersteunend kan zijn in het grondingsproces en het openen van je hart. Je kunt raw ceremonial cacao bestellen bij pure kakaw. Voeg het toe aan je ontbijt of creëer een ceremoniële setting voor jezelf waarin je een moment voor jezelf neemt om te ademen en te zijn in dit moment. Kan fijn zijn in combinatie met de diepe bekken ademhaling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds