Leven volgens het ritme van de maan

De Maancyclus bestaat uit 28 dagen waarin zij vanuit het licht naar het donker verschuift. In de nacht beweegt ze zich naar verschillende fases en energieën. Energieën die onbewust invloed op ons hebben. Ons lichaam bestaan voor het grootste deel uit water en resoneert op deze energie. In deze blog vertel ik je wat het leven volgens het ritme van de maan voor mij betekend.

Vrouwelijkheid en emancipatie

De vrouwen in deze tijd mogen steeds meer emanciperen waardoor zij mee mogen stromen op de masculine energie. Maar is dit voor het lichaam ook zo prettig? Het vrouwelijke lichaam heeft ook te maken met een cyclus die net zo lang duurt als de maancyclus. 28 dagen. Onze hormoonhuishouding is gekoppeld aan de maancyclus waardoor we kunnen zeggen dat onze energie hier ook aan verbonden is. Een opwaartse energie die aan het einde van de cirkel weer wat los mag laten. Waarin vaak gevraagd wordt om door te gaan is het zaak om te luisteren naar wat het lichaam aangeeft. Vraagt het om ontspanning? Geef het de ontspanning die het nodig heeft. Vraagt het om een energiespurt. Stroom dan mee op de energie. Je hebt maar een lichaam waar je al het moois in kunt beleven.

Het leven volgens het ritme van de maan heeft mij veel inzichten gegeven. Mijn cyclus loopt sinds ik geen hormonen meer slik gelijk met de cyclus van de maan. Ik ervaar minder last van pijn en stemmingswisselingen sinds mijn lichaam mee mag gaan op het ritme van de natuur zoals die is.

Betekenis van de maancyclus

De nieuwe maan is een periode waarin je intenties zet voor de komende maand. De opwaartse energie naar de halve maan waarin je in de actie modus mag komen. Volle maan is een periode waarin je mag reflecteren op de afgelopen periode. Stroomt alles nog zoals je dit wilt? Zoals dit prettig voelt voor jouw lichaam? Voelt het warm? Voelt het veilig? Of wil je loslaten? Het laatste kwartier is de fase waarin je dit alles achter je kunt laten.

Moon Phase Yoga

Vanuit mijn hart geef ik dit mee tijdens de yogalessen en gesprekken die ik voer met de mensen om mij heen. Het leven volgens het ritme van de natuur heeft me veel gebracht. Het geeft me rust, veiligheid en ontspanning. Dit is wat ik tijdens mijn lessen meegeef aan eenieder. Veiligheid om los te laten en te ontspannen. Een persoonlijke sfeer is dan ook ontzettend belangrijk in mijn studio. We bewegen naar de plekken waar de natuur ons wil hebben. Bij zonnige dagen buiten. Bij mindere dagen in een veilige ruimte binnen.

Op het ritme van de maan. Het ritme van de vijf elementen en ons lichamelijke ritme. ☽

Je kunt meer lezen over leven volgens de maan in het Moon Phase Yin Yoga E-book.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *