fbpx

De Maancyclus bestaat uit 28 dagen waarin zij vanuit het licht naar het donker verschuift. In de nacht beweegt ze zich naar verschillende fases en energieën. Energieën die onbewust invloed op ons hebben. Ons lichaam bestaan voor het grootste deel uit water en resoneert op deze energie. In deze blog vertel ik je meer over de maanfasen en hoe jij je leven daar op af kunt stemmen.

De maan stroomt door verschillende fasen waarin onze energie ook verandert. In een continu snel veranderende wereld kan dit wel eens verwarrend zijn. Je voelt je moe, maar moet snel wat dingen afmaken. Soms lukt dat gewoonweg niet. Dit heeft alles te maken met het ritme van de natuur dat invloed heeft op ons lichaam en zijn. Hieronder leg ik uit wat er in iedere maan fase van ons verwacht wordt vanuit de energie van de natuur. 

 

Nieuwe maan 

De nieuwe maan fase is de periode waarin we nieuwe intenties zetten. Het is een tijd van stil zijn en naar binnen keren. Want in stilte vind je de diepste kern in jezelf. Hier kan je doorvoelen wat je werkelijk wilt en kan je vanuit daar nieuwe intenties gaan zetten. Je kunt mijn Nieuwe Maan Meditatie beluisteren via Soundcloud.

 

Eerste kwartier

Tijdens het eerste kwartier mag je de intenties die je hebt gezet in actie gaan brengen. Dit is de perfecte periode om nieuwe relaties aan te gaan, nieuwe projecten te starten, maar ook om nieuwe planten tot bloei te laten brengen.

 

Volle maan

Volle maan is de periode waarin we successen vieren vanuit de nieuwe intenties. Welke projecten heb je tot een goed einde gebracht? Welke projecten en relaties mag je loslaten? Het is over het algemeen niet de juiste tijd om nieuwe plantjes te zaaien. Deze zullen minder hard groeien. De maan neemt weer af en dat betekend dat we langzaam weer naar binnen mogen keren. Je kunt mijn Volle Maan Meditatie beluisteren via Soundcloud.

 

Laatste kwartier

Tijdens het laatste kwartier mag je los gaan laten wat je niet meer nodig hebt. Oude relaties, patronen. Laat het langzaam los. Hierna mag je je weer klaar gaan maken voor de Nieuwe Maan fase om nieuwe intenties te gaan zetten.

 

Moon Phase Yoga

Vanuit mijn hart geef ik dit mee tijdens de yogalessen en gesprekken die ik voer met de mensen om mij heen. Het leven volgens het ritme van de natuur heeft me veel gebracht. Het geeft me rust, veiligheid en ontspanning. Dit is wat ik tijdens mijn lessen meegeef aan eenieder. Veiligheid om los te laten en te ontspannen. Een persoonlijke sfeer is dan ook ontzettend belangrijk in mijn studio. We bewegen naar de plekken waar de natuur ons wil hebben. Bij zonnige dagen buiten. Bij mindere dagen in een veilige ruimte binnen.

Op het ritme van de maan. Het ritme van de vijf elementen en ons lichamelijke ritme. ☽

In 2019 schreef ik een E-book over leven volgens de maanfasen en oefeningen die je daarbij kunt doen. Het Moon Phase Yin Yoga E-book verteld je meer over de fasen van de maan en de tussenfasen daartussen. Daarbij staan er voor iedere maan fase Yin Yoga oefeningen beschreven met Journal space zodat je kunt reflecteren op jouw zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds