fbpx

Er zijn veel mensen die last hebben van kaakklemmen, een aandoening waarbij de kaken gespannen zijn en moeilijk te openen zijn. Hoewel er verschillende fysieke oorzaken kunnen zijn voor kaakklemmen, zijn er ook mensen die geloven dat er een spirituele oorzaak achter kan zitten. In dit blog lees je meer over de betekenis van kaakklemmen en spiritueel welzijn.

Kaakklemmen spiritueel verbonden aan keelchakra

Sommige mensen geloven dat kaakklemmen kan worden veroorzaakt door emotionele spanningen en stress. Deze spanningen kunnen zich ophopen in het lichaam en zich uiten in fysieke symptomen, waaronder kaakklemmen. Volgens deze theorie kan het behandelen van de onderliggende emotionele oorzaken van spanning en stress helpen bij het verlichten van kaakklemmen.

Er zijn ook mensen die geloven dat kaakklemmen kan worden veroorzaakt door een blokkade in het keelchakra. Het keelchakra is het energiecentrum dat verantwoordelijk is voor communicatie en expressie. Wanneer dit chakra geblokkeerd is, kan het leiden tot fysieke symptomen zoals kaakklemmen. Het openen van het keelchakra door middel van meditatie, yoga kan helpen bij het verlichten van kaakklemmen. In de 7-weekse chakra balance journey leer je hier meer over.

Kaakklemmen symptomen en emoties

Sommige mensen geloven ook dat kaakklemmen kan worden veroorzaakt door het vasthouden van emoties en gevoelens die niet worden uitgedrukt. Deze emoties kunnen zich ophopen in het lichaam en zich uiten in fysieke symptomen, waaronder kaakklemmen. Verder kun je symptomen opmerken als spanning rondom het hoofd, de nek en schouders. Een vol hoofd en onrust ervaren in je lijf.

Het uiten van emoties en gevoelens door middel van creatieve expressie, zoals schrijven, tekenen of dansen kan helpen bij het verlichten van kaakklemmen. Maar ook yoga, ademwerk en meditatie kan ondersteunend werken.

Zelfontwikkeling

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat kaakklemmen een spirituele oorzaak heeft, kan het verkennen van deze mogelijkheden helpen bij het vinden van een oplossing voor de aandoening. Het is belangrijk om te onthouden dat kaakklemmen ook een fysieke oorzaak kan hebben. Medisch advies zal altijd moet worden gezocht bij aanhoudende symptomen.

In combinatie met medisch advies kan het verkennen van spirituele praktijken en het behandelen van emotionele spanningen en stress helpen bij het verlichten van kaakklemmen. Het is belangrijk om te luisteren naar het lichaam en te experimenteren met verschillende benaderingen om de aandoening te verlichten. Tijdens de 7-weekse chakra balance journey doorloop je alle chakra’s waaronder ook de keel chakra. Je kunt deze combineren met de Chakra Breathwork Serie. Wanneer je beide cursussen aanschaft, krijg je €50,- korting met de code ‘innerlijkestilte’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...