Tantra is een spirituele beoefening die zijn oorsprong vindt in het oude India. Het is een holistische benadering van het leven, waarbij seksualiteit een belangrijke rol speelt. Tantra wordt vaak geassocieerd met seksuele praktijken, maar het gaat om veel meer dan alleen seks. Het gaat om het verbinden van lichaam, geest en ziel om een dieper begrip van het leven te bereiken.

Bewustzijn te vergroten van de levensenergie met tantra

Bij tantra draait het om bewustzijn en het vergroten van de levensenergie. Het gaat om het ontdekken van de innerlijke kracht en het vinden van de balans tussen seksualiteit, spiritualiteit en het dagelijks leven. Tantra gaat niet alleen over seksuele bevrediging, maar ook over het bereiken van een hoger bewustzijn.

Sacred sexuality

Een belangrijk onderdeel van tantra is bewuste seksualiteit, ook wel bekend als “sacred sexuality”. Dit houdt in dat seksualiteit wordt gezien als een spirituele ervaring en niet alleen als een fysieke handeling. Bij bewuste seksualiteit gaat het om het verbinden van lichaam, geest en ziel om een dieper begrip van het leven te bereiken. Het gaat om het vinden van de balans tussen seksualiteit, spiritualiteit en het dagelijks leven.

Tantra gaat over het respecteren van jezelf en partner

Bewuste seksualiteit gaat ook over het respecteren van jezelf en je partner. Het gaat om het creëren van een veilige en liefdevolle omgeving waarin seksuele energie kan stromen en waarin beide partners zich volledig kunnen openen en zichzelf kunnen zijn. Het gaat om het delen van intimiteit en het ervaren van verbinding op een dieper niveau.

Tantra, seksualiteit, spiritualiteit en dagelijks leven

Tantra en bewuste seksualiteit kunnen een krachtige manier zijn om jezelf beter te leren kennen. En een dieper begrip van het leven te bereiken. Het kan helpen bij het vergroten van het bewustzijn. Maar ook het vinden van balans tussen seksualiteit, spiritualiteit en het dagelijks leven. Daarnaast kan het helpen bij het verbeteren van relaties en het creëren van een diepere verbinding met jezelf en je partner.

Hoewel tantra en bewuste seksualiteit niet voor iedereen geschikt is, kan het een waardevolle practice zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dieper begrip van het leven en hun eigen seksualiteit. Het is belangrijk om te onthouden dat het beoefenen van tantra en conscious sexuality een persoonlijke reis is. Het is daarbij belangrijk is om te luisteren naar je eigen behoeften en grenzen.

Yoni ei oefeningen

Vrouwen kunnen ook zelf verbinding maken met de seksuele energie en spanningen loslaten met een yoni ei oefeningen. Een yoni ei kan helpen om de energie beter te laten stromen, trauma los te laten vanuit de vagina en de baarmoeder. Maar ook de spieren in het bekken te trainen. Wanneer je net wilt starten met yoni ei oefeningen is een yoni ei van rozenkwarts een mooie steen om mee te starten. Deze draagt zachtheid uit en helpt je om de zachte energie in jezelf te stimuleren.

Tantrische bekken ademhaling

Tantra is afkomstig vanuit India waar yoga, pranayama, ayurveda en vedische astrologie vandaan komt. Vanuit dit perspectief is het lichaam en het universum een. Door verbinding te maken met je lijf en je bekken, kan je weer in verbinding komen met jezelf. Deze diepe bekken ademhalingsoefening wordt ook wel de tantrische bekken ademhaling genoemd. Het helpt je verzachten en diep gronden. Deze oefening kan zowel door mannen en vrouwen gedaan worden. Vrouwen kunnen op een mooie zachte manier verbinden met de baarmoeder en het bekken.

Inspiratie boeken en spellen