fbpx

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, vermoeidheid en gevoeligheid in het hele lichaam. Voor degenen die dagelijks met deze aandoening leven, kan het een uitdaging zijn om verlichting te vinden van de symptomen. Hoewel er verschillende behandelingsmogelijkheden zijn, kan (zelf)massage een waardevol middel zijn om de pijn te verzachten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Wat is zelfmassage?

Zelfmassage is een eenvoudige techniek waarbij druk of wrijving wordt uitgeoefend op specifieke plaatsen van het lichaam. Om spierspanning te verminderen. De bloedcirculatie te verbeteren. En pijn te verminderen. Het kan worden gedaan met behulp van je handen, vingers, massagehulpmiddelen. Of zelfs eenvoudige huishoudelijke artikelen zoals tennisballen of een foamroller.

Hoe kan zelfmassage helpen bij fibromyalgie?

  1. Pijnverlichting: Zelfmassage kan helpen bij het verlichten van de pijnlijke punten (triggerpoints) die vaak geassocieerd worden met fibromyalgie. Door druk uit te oefenen op de juiste plaatsen en in een rustig tempo te masseren. Kan zelfmassage ontspanning en verlichting bieden aan gespannen spieren.
  2. Verbetert de circulatie: Fibromyalgie kan de bloedcirculatie beïnvloeden, wat kan leiden tot stijfheid en pijnlijke gewrichten. Door zelfmassage toe te passen, stimuleer je de doorbloeding in het lichaam. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen. Het verbeteren van de zuurstoftoevoer naar de weefsels. En het bevorderen van het herstelproces.
  3. Stressvermindering: Stress kan de symptomen van fibromyalgie verergeren. Zelfmassage is een vorm van self-care die kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens. Door jezelf regelmatig de tijd te gunnen voor een ontspannende zelfmassage. Geef je jezelf de kans om te ontspannen en te ontstressen.

Hoe te beginnen met zelfmassage bij Fibromyalgie?

Als je geïnteresseerd bent in het integreren van zelfmassage in je dagelijks leven, zijn hier een paar stappen om mee te beginnen:

  1. Leer de basisprincipes: Er zijn verschillende bronnen beschikbaar die je kunnen helpen bij het leren van basis massagetechnieken en hoe je ze kunt toepassen op verschillende delen van je lichaam. Tijdens de online yin & fascia therapie cursus leer je hoe je met massage ballen en yin yoga houdingen zelfmassage kunt inzetten.
  2. Creëer een rustige omgeving: Kies een rustige plek waar je je kunt ontspannen en focussen tijdens je zelfmassage. Zorg voor elementen zoals gedempt licht, zachte muziek en een comfortabele ondergrond.
  3. Gebruik geschikte hulpmiddelen: Afhankelijk van je voorkeuren, kun je verschillende massagetools gebruiken, zoals massageballen, foamrollers of massageapparaten.
  4. Wees geduldig: Het kan even duren voordat je de juiste technieken en drukpunten voor jouw lichaam hebt gevonden. Experimenteer en luister naar je lichaam om te ontdekken wat voor jou werkt.

Als je fibromyalgie hebt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en naar je lichaam te luisteren tijdens het beoefenen van zelfmassage. Raadpleeg indien nodig een professional voordat je aan zelfmassage begint. Wanneer je je aanmeld voor de online yin & fascia therapie cursus, heb je ook de optie om optioneel een privé sessie bij te boeken.

Leren omgaan met fybromyalgie

Zelfmassage kan een waardevolle toevoeging zijn aan je zelfzorgroutine bij het omgaan met fibromyalgie. Door dit in je dagelijks leven te integreren, kun je verlichting vinden in je eigen handen en meer controle krijgen over de symptomen van de aandoening. Tijdens het Back to Your Inner Nature Retreat van 4-9 Oktober in Zuid-Frankrijk ontdek je ook oefeningen met zelfmassage, yin yoga en ademwerk. Dit kan een fijne kickstart zijn voor het herstellen en onderhouden van je lijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds