4 tips om te stoppen met piekeren

Piekeren kan ontzettend vermoeiend zijn. Je hoofd blijft maar doormalen. Er speelt een hoop in je leven waar je onzeker over bent. Keuzes maken wordt daardoor lastig omdat je in een vicieuze cirkel zit. In deze blog deel ik 4 tips met jou welke je kunnen helpen om meer rust in je hoofd te krijgen.

 1. Journaling
  Schrijf eerst eens al je gedachten op en observeer dan hoe groot je angsten zijn. Klopt het wat er staat? Wat is het grootste rampscenario dat er kan gebeuren? 
 2. Mediteren
  Mediteren is een van mijn favoriete raadgevers. Stil zijn is iets waarvan veel mensen onrustig worden. Vaak ontstaat piekeren als mensen eindelijk wat meer rust in de dag hebben gevonden. Observeer eens wat er gebeurd als je volledig stil bent en rustig door blijft ademen. Je kunt ook een van mijn meditaties op soundcloud luisteren voor een beetje support in jouw stilte moment. 

  Na iedere meditatie kan je ook journalen. Schrijf bijvoorbeeld over de inzichten die je kreeg tijdens de meditatie. De veranderingen die je ervaarde. Dit zijn dingen waar je naar terug kan refereren als je het weer even moeilijk hebt.
 3. Bewegen
  Bewegen is ontzettend belangrijk om je gedachten een plekje te geven. Wandelen in de natuur. Een yoga practice op een vast moment van de dag of hardlopen. Het zorgt ervoor dat je gedachten vanuit ontspanning een plek krijgen. Vaak komt dan juist het antwoord dat je nodig hebt. Of juist helemaal niets. 
 4. Praat erover
  Zorg dat je met iemand kunt praten over je gedachten. Iemand anders kan misschien net dat ene zetje geven of je de juiste tips geven om toch weer wat rustiger naar de wereld te kijken

Voor mij helpt het altijd om een rondje om het meer te lopen of yoga te beoefenen. Door mijn lichaam in beweging te brengen na een stilte meditatie kom ik weer terug in mijn lijf.

In de wereld van nu zitten we vaak veel in ons hoofd. We zijn continu overprikkeld door invloeden van buitenaf. Denk aan social media, verzoeken van vrienden, familie, werk. Soms vergeten we daarin ons eigen welzijn. Door juist stil te zijn en te observeren waar de behoeftes liggen, zullen antwoorden voor veranderingen vanzelf naar voren komen.

Heb je vragen over meditatie, yoga of mindfulness? Stuur me dan gerust een mailtje naar info@mindeventsfactory.com.

Leave a Reply