Welke yogales past bij jou?

Welke yogales past bij jou?

Er zijn verschillende yogastijlen. Maar hoe weet je nou wat er bij je past? Vanuit de basis wordt er over Hatha yoga gesproken. Hatha is een yogavorm die afkomstig is uit India. Inmiddels zijn er verschillende yogavormen bij gekomen en bedenken steeds meer docenten eigen stijlen. In deze blog leg ik je de verschillende yoga stijlen en lessen uit die bij ons in de studio in Alkmaar gegeven worden.

Om een situatie te schetsen over de yogastijlen beschrijf ik mijn yogapad nog boven de verschillende yogastijlen. Tijdens mijn herstel periode na een auto-ongeluk volgde ik yin yoga en yoga nidra. Deze twee stijlen hielpen me om trauma, angsten en onrust uit mijn lichaam los te laten. Nadat ik de docentenopleiding had gevolgd, merkte ik dat mijn lichaam weer behoefte had aan krachtopbouw. Dus nadat ik hersteld was van mijn trauma (ptss, whiplash) ging ik pas weer beginnen aan een krachtige vorm van yoga.

Onder deze afbeelding lees je de verschillende yogalessen die bij ons op het lesrooster staan in Alkmaar:

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga. Door middel van diepe stretches werken we in op het dieper liggende bindweefsel en de fascia. We werken volgens de meridianen van de Chinese geneeskunde en inmiddels is bewezen dat deze op dezelfde lijnen lopen als de fascia lijnen. De houdingen van yin yoga beïnvloeden de meridianen waardoor er een betere doorstroming ontstaat in het lichaam. Het helpt je om pijnklachten en spanningen los te laten en op een diep niveau leer je ook beter om te gaan met je emoties.

Een rustige manier om aan flexibiliteit en ontspanning te werken en het is uitermate geschikt voor het behandelen van fysieke klachten en stress gerelateerde klachten als burn-out, overspannen, whiplash.

 

Yin & Liquid Body Nidra

De Yin & Liquid Body Nidra is een les die ik speciaal heb ontwikkeld om weer te ervaren dat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat en dus ook flexibel is. We dragen onszelf vaak ontzettend veel spanning op gedurende dag. Hierdoor komt er veel spanning vast te zitten in het lichaam.

Het is een les waarbij je bewust aanwezig bent in je lichaam tijdens een Body Scan. Je kunt heerlijk komen liggen en ervaren hoe je lichaam langzaam steeds meer ontspant. Voorafgaand aan de Nidra passen we Little Stretches toe zodat je naar volledige rust toe kunt werken. Je mind wordt rustig en helder en je bindweefsel en spieren kunnen langzaam en zeker aan herstel werken.

Yoga Nidra is een methode waar je 4 uur slaap mee kunt inhalen en werkt onzettend goed bij Stress, Spanning, PTSS, Burn-out klachten, Angstklachten en werkt ook heerlijk als cadeautje voor jezelf. Een moment voor jezelf waarbij je even weg kunt zijn uit de sleur van alle dag.

 

Yoni Yoga

Yoni Yoga is speciaal voor de vrouw die meer kracht en ontspanning wil creëren in het bekken.

Yoni Yoga brengt je dichter bij jezelf in verbind met je vrouwelijkheid.
Het helpt je zenuwstelsel te kalmeren, je energie te herstellen en je opnieuw te verbinden met je lichaam en je vrouwelijke kracht.

Deze yoga is voor jou als je bekkenklachten of rugpijn hebt of graag in verbinding wilt komen met jezelf en je vrouwelijke kracht. Of gewoon nieuwsgierig bent naar wat het voor jou doet.

 

 

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een combinatie van kracht, balans en yin houdingen. Een fijne les waarmee je ruimte en flexibiliteit in je lichaam kunt gaan ervaren. De les is van een hogere intensiteit waarbij je het lichaam een lichte detox kunt geven. We verwarmen het lichaam van binnen uit met de zonnegroeten en staande houdingen een gaan vanuit daar over naar de ontspannen yin houdingen.

 

Core Power Yoga

Een sterke core stability zorgt ervoor dat je houding veranderd. Met een sterke core zul je minder last hebben van onderrug klachten. Naast de voordelen van kracht en stabiliteit is dit ook een mooie les om aan buikspieren te werken als je wat strakker in je lijf wilt komen.

 

Heb je vragen over welke yogales het beste past bij jouw situatie? Neem dan gerust contact op via info@mindeventsfactory.comLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *