fbpx

Er zijn verschillende yogastijlen. Maar hoe weet je nou wat er bij je past? Vanuit de basis wordt er over Hatha yoga gesproken. Hatha is een yogavorm die afkomstig is uit India. Inmiddels zijn er verschillende yogavormen bij gekomen en bedenken steeds meer docenten eigen stijlen. In deze blog leg ik je de verschillende yoga stijlen en lessen uit die bij ons in de studio in Alkmaar gegeven worden.

Om een situatie te schetsen over de yogastijlen beschrijf ik mijn yogapad nog boven de verschillende yogastijlen. Tijdens mijn herstel periode na een auto-ongeluk volgde ik yin yoga en yoga nidra. Deze twee stijlen hielpen me om trauma, angsten en onrust uit mijn lichaam los te laten. Nadat ik de docentenopleiding had gevolgd, merkte ik dat mijn lichaam weer behoefte had aan krachtopbouw. Dus nadat ik hersteld was van mijn trauma (ptss, whiplash) ging ik pas weer beginnen aan een krachtige vorm van yoga.

Onder deze afbeelding lees je de verschillende yogalessen die bij ons op het lesrooster staan in Alkmaar.

 

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga. Door middel van diepe stretches werken we in op het dieper liggende bindweefsel en de fascia. We werken volgens de meridianen van de Chinese geneeskunde en inmiddels is bewezen dat deze op dezelfde lijnen lopen als de fascia lijnen. De houdingen van yin yoga beïnvloeden de meridianen waardoor er een betere doorstroming ontstaat in het lichaam. Het helpt je om pijnklachten en spanningen los te laten en op een diep niveau leer je ook beter om te gaan met je emoties.

Een rustige manier om aan flexibiliteit en ontspanning te werken en het is uitermate geschikt voor het behandelen van fysieke klachten en stress gerelateerde klachten als burn-out, overspannen, whiplash.

Meld je hier aan voor een yin yoga les. 

 

 

Yin & Liquid Body Nidra

De Yin & Liquid Body Nidra is een les die ik speciaal heb ontwikkeld om weer te ervaren dat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat en dus ook flexibel is. We dragen onszelf vaak ontzettend veel spanning op gedurende dag. Hierdoor komt er veel spanning vast te zitten in het lichaam.

Het is een les waarbij je bewust aanwezig bent in je lichaam tijdens een Body Scan. Je kunt heerlijk komen liggen en ervaren hoe je lichaam langzaam steeds meer ontspant. Voorafgaand aan de Nidra passen we Little Stretches toe zodat je naar volledige rust toe kunt werken. Je mind wordt rustig en helder en je bindweefsel en spieren kunnen langzaam en zeker aan herstel werken.

Yoga Nidra is een methode waar je 4 uur slaap mee kunt inhalen en werkt onzettend goed bij Stress, Spanning, PTSS, Burn-out klachten, Angstklachten en werkt ook heerlijk als cadeautje voor jezelf. Een moment voor jezelf waarbij je even weg kunt zijn uit de sleur van alle dag.

Meld je hier aan voor een yin & liquid body nidra les.

 

Yoni Yoga

Yoni Yoga is speciaal voor de vrouw die meer kracht en ontspanning wil creëren in het bekken.

Yoni Yoga brengt je dichter bij jezelf in verbind met je vrouwelijkheid.
Het helpt je zenuwstelsel te kalmeren, je energie te herstellen en je opnieuw te verbinden met je lichaam en je vrouwelijke kracht.

Deze yoga is voor jou als je bekkenklachten of rugpijn hebt of graag in verbinding wilt komen met jezelf en je vrouwelijke kracht. Of gewoon nieuwsgierig bent naar wat het voor jou doet.

Meld je hier aan voor een yoni yoga les.

 

 

VINYASA FLOW

Vinyasa Flow is een serie oefeningen waarbij we het lichaam sterker maken. Yin & yang komt hier samen in een fijne flow. Ashtanga vinyasa yoga, ook wel vinyasa yoga, is een soort yoga die raakvlakken heeft met hatha yoga en die voornamelijk bestaat uit yogaseries. Hatha yoga bestaat daarentegen juist vaak uit statische houdingen (asana’s genoemd). De flow zorgt ervoor dat je flexibeler wordt in je lichaam maar tegelijkertijd ook krachtig en sterk.

Meld je hier aan voor een vinyasa flow les.

 

 

YIN & KUNDALINI YOGA

Tijdens de yin & kundalini lessen wisselen we diepe stretches af met energiegevende oefeningen. Het voorjaar is de tijd om weer wat meer in beweging te komen.

Yin Yoga is een methode waarbij stretches 3 tot 5 minuten worden aangehouden om in contact te komen met het dieper liggende bindweefsel en de fascie. Door weer te verbinden met het lichaam kun je spanningen en blokkades loslaten waardoor veelal ook lichamelijke klachten afnemen. Denk hierbij aan blessures, psychosomatische klachten en stress.

Yin Yoga helpt je om fysiek en mentaal verder te komen. Je spieren worden verlengd en pijn wordt weggenomen. Daarnaast stimuleert het het zenuwsysteem om in de rustfase te komen. Hierdoor krijg je ruimte in je hoofd en leer je beter met emoties omgaan.

Meld je hier aan voor een yin & kundalini yoga les.

Heb je vragen over welke yogales het beste past bij jouw situatie? Neem dan gerust contact op via info@mindeventsfactory.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...