fbpx

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze die de nadruk legt op het herstel en het behoud van een goede balans in het lichaam. Het is gebaseerd op het idee dat het menselijk lichaam een verbonden systeem is waarbij fysieke en mentale aspecten elkaar beïnvloeden. Kinesiologie maakt gebruik van spiertesten en andere technieken om de gezondheid en de energiestromen in het lichaam te beoordelen en te verbeteren.

Een van de meest bekende toepassingen van kinesiologie is kinesiologie tape. Dit kleurrijke en elastische tape wordt op de huid aangebracht en kan een breed scala aan klachten verlichten.

Waar is kinesiologie tape precies goed voor?

  1. Pijnverlichting: Kinesiologie tape kan helpen bij het verlichten van pijn. Of het nu gaat om spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn of andere vormen van pijnklachten. Het kan de doorbloeding verbeteren, ontstekingen verminderen en de spieren en gewrichten ondersteunen.
  2. Verbetering van de spierfunctie: Door het stimuleren van de spieren en het ondersteunen van de spierfunctie, kan kinesiologie tape helpen bij het behouden of verbeteren van de spierkracht. Maar ook het verminderen van spieronevenwichtigheden.
  3. Ondersteuning van de gewrichtsfunctie: Kinesiologie tape kan ook worden gebruikt om de stabiliteit en mobiliteit van gewrichten te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij verstuikingen, verrekkingen of gewrichtsproblemen.
  4. Vermindering van zwelling en ontsteking: Doordat deze tape de doorbloeding bevordert, kan het helpen om zwelling en ontsteking te verminderen. Dit kan bijdragen aan een sneller herstel van blessures.
  5. Ondersteuning van de bewegingsvrijheid: Een belangrijk voordeel van tape is dat het flexibel en elastisch is. Hierdoor zal het de natuurlijke beweging van het lichaam niet belemmeren. Dit maakt het mogelijk om kinesiologie tape te gebruiken tijdens alledaagse activiteiten en sport.

Aanbrengen van kinesiologie tape

Het aanbrengen van de tape vereist enige kennis en ervaring, daarom is het raadzaam om dit te laten doen door een gekwalificeerde professional. Zij kunnen de tape aanbrengen op de juiste manier en specifiek voor jouw klachten en behoeften.

Hoewel kinesiologie tape geen ‘wondermiddel’ is en niet alle problemen kan oplossen, kan het toch een waardevolle aanvulling zijn op een uitgebreidere behandeling of therapie. Het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van deze tape kunnen variëren van persoon tot persoon, dus het is altijd aan te raden om advies in te winnen bij een professional.

Conclusie

Al met al biedt kinesiologie tape een natuurlijke en niet-invasieve benadering van pijn, blessures en andere klachten. Het kan een waardevol hulpmiddel zijn om het lichaam in balans te brengen en te ondersteunen bij het herstelproces.

Een andere methode die effectief is bij het oplossen van pijn en emotionele klachten is yin & fascia therapy. Je leest er op deze pagina meer over.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: