fbpx

Ben je net mama geworden en overvalt het moederschap je? Of ben je voor de tweede of derde keer mama geworden en ben je op zoek naar manieren om meer rust in jezelf te ervaren? In dit blog lees je tips over mindful moederschap. Hoe jij meer vanuit rust en vertrouwen momenten voor jezelf kunt nemen en wat je dan kunt doen.

Bestaat mindful moederschap?

Klinkt het als een ver van je bed show? Mindful moederschap klinkt misschien tegenstrijdig. Maar het is echt mogelijk. Door goed voor jezelf te zorgen, minder streng voor jezelf te zijn en samen met je kindje te kijken naar wat er mogelijk is, kan je het moederschap echt als mindful gaan ervaren.

Lees deze 10 tips voor mindful moederschap

  1. Ga douchen wanneer je kindje in de wipper zit en geef je kindje wat speeltjes. Zing zo nodig of maak je kindje aan het lachen.
  2. Ga samen wandelen buiten. De buitenlucht is goed voor jullie beide. Wanneer je kindje druk is, is dit ook een uitnodiging voor jou om naar buiten te gaan.
  3. Draag je kindje in een draagzak of een draagdoek. Zo heb jij je handen even vrij en heeft je kindje toch de mogelijkheid om dicht bij jou te zijn.
  4. Wanneer je kindje slaapt, kan jij ook de ruimte nemen om te slapen.
  5. Wanneer je kindje slaapt, kan jij ook de ruimte nemen om een ademoefening of yogaoefening te doen.
  6. Doe samen mama & baby yoga als je geen oppas hebt. Zo heb je toch een momentje voor jezelf, en vaak wordt je kleintje er ook rustig van. Je kunt op donderdag ochtenden ook meedoen met de Online Yin, Flow & Breath Class. Ook met je kleintje. Lekker vanuit je eigen huis.
  7. Neem de dag zoals die komt en hou je niet zo zeer vast aan planningen en tijden. Vaak word je hier alleen maar onrustig van. Wanneer je meegaat op het ritme van je kleintje, zul je merken dat het een flow wordt en je daar rust in zal vinden. Gun jezelf ook deze tijd met je kleintje.
  8. Laat perfectionisme los. Elk kindje is anders. Elke mama is anders. Jij doet het goed op jouw manier. Je mag vertrouwen op jouw intuïtie.
  9. Gun jezelf ook een dag vrij en breng je kindje eens naar de opvang, je moeder of een vriendin of vraag of je partner een dagje wil oppassen. Zo kan jij ook eens wat voor jezelf doen. Ga een dagje naar de spa, neem een manicure of ga naar de kapper. Heerlijk toch?
  10. Onthou dat alles een fase is. Het gaat weer voorbij. Probeer daarom in het moment te zijn. Op dit moment is de situatie zo. Morgen is het weer een betere dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds