fbpx
maanteken

Vraag je je af: ”wat is mijn maanteken?Wellicht dat je er wel eens van hebt gehoord: jouw maanteken. Jouw maanteken staat voor het sterrenbeeld waarin de maan stond tijdens jouw geboorte. Ieder maanteken heeft weer een andere betekenis. Maar wat zegt dat maanteken over jou als persoon? In dit blog lichten we ‘t uitgebreid toe.  

Maanteken

In ieders maanteken staat emotie centraal en gaat het over de vraag: wie ben je wezenlijk? Anders dan jouw zonneteken – dus je sterrenbeeld – is je maanteken specifieker dan je sterrenbeeld. Dat komt omdat de maan gemiddeld elke 2,5 dag van teken veranderd. Je maanteken wordt dan ook bepaald door de stand van de maan op het moment dat jij geboren werd. Je maanteken bereken je via diverse tools die op internet worden aangeboden.

Binnen de astrologie staat de maan voor onze gevoelens en onze diepste behoeftes. Je maanteken bepaalt dan ook hoe je instinctief en emotioneel reageert en hoe je je in bepaalde situaties voelt. Weten waar jouw maanteken voor staat kan dan ook heel verhelderend werken.

Wil je weten wat je sterrenbeeld betekent? Je leest er alles over in dit blog.

Wat is mijn maanteken?

De maantekens en hun betekenis

Net als de zon staat ook de maan in een van de twaalf tekens van de dierenriem. Hieronder lichten we toe wat jouw maanteken over jou zegt en hoe je die betekenis als richting voor het leven kunt inzetten. 

Maanteken Ram

Je bent redelijk ongeremd en houdt dan ook graag zelf de touwtjes in handen. Als Ram weet je wat je wilt en zal daar ook altijd – op je eigen manier – voor gaan. Je kan boos en geïrriteerd worden als mensen zeggen wat je moet doen. Ook ben je avontuurlijk en competitief  waardoor je vrij snel verveeld bent. Je hebt dan ook de nodige uitdaging nodig, maar laadt op door met jezelf te zijn. 

Maanteken Stier

Net als het maanteken Ram, hebben mensen met het maanteken Stier een sterke eigen wil. Je hebt veel stabiliteit en zekerheid nodig en vindt het daardoor lastig je aan te passen. Verder word je heel blij van luxe spullen, omdat die je een goed gevoel geven. Ben je verdrietig of niet in je hum? Zorgen voor jezelf is dan de manier om weer tot rust te komen. 

Maanteken Tweelingen

Iedere dag mag van jou wel anders zijn. Je bent dol op nieuwe dingen leren en verbreedt graag je horizon. De keerzijde is dat je zoveel leuk vindt, dat je vaak iets niet afmaakt. Daarnaast sta je bekend als iemand die goed kan communiceren en ook open over zijn of haar gevoelens durft te praten. Daardoor ben je in staat ze goed los te laten en weer balans te vinden.

Ben je benieuwd naar selfcare tips die je kunt toepassen tijdens de gehele maancyclus? Schaf dan het Moon Phase Yin Yoga E-book aan.

Maanteken Kreeft

Dit teken staat volledig in het teken van emotie en empathie. Dat betekent dat je emoties alle kanten op kunnen gaan en veel behoefte hebt aan een veilige en geborgen plek waar je je kunt terugtrekken. Verder heb je moeite met loslaten en trek je je terug als je het even lastig hebt. Familie is daarnaast heel belangrijk voor je. 

Maanteken Leeuw

Je houdt van aandacht en schroomt dan ook niet om loyaal te zijn naar je omgeving toe. Dat maakt je af en toe een tikkeltje dramatisch en dus is het fijn voor jou om je emoties te voelen door creatief aan de slag te gaan. Doordat je dol bent op creativiteit, deins je ook niet terug voor wat luxe en mooie kunst. 

Maanteken Maagd

Je bent een piekeraar, omdat je streng bent voor jezelf en graag iets voor anderen wil betekenen. Nuttig zijn is daarom ook heel belangrijk voor jezelf; zolang dat wat je doet maar een doel heeft. Als je daarin doorslaat, kun je vrienden of familie wel eens als een project op zich zien. Verder houd je van een gezonde balans en is het goed voor je mentale welzijn om regelmatig te sporten en gezond te eten. 

Maanteken Weegschaal

Ruzies ontwijken en vooral de lieve vrede bewaren: daar ben je een ster in. Dat betekent dat je conflicten het liefste vermijdt. Echter zorgt dat er wel voor dat je minder aan jezelf denkt waardoor je je eigen emoties kunt opkroppen. Verder houd je van mooie spullen – van kunst tot kleding – en ben je visueel ingesteld.

Maanteken Schorpioen

Veel mensen zouden jou omschrijven als ietwat mysterieus. Je houdt er namelijk niet van in de schijnwerpers te staan en bent wat terughoudend als het aankomt op iemand vertrouwen. Daardoor vind je het lastig om relaties aan te gaan. Verder ervaar je emoties heel intens en zit je vol passie en ambitie. Je laadt op door muziek te luisteren en yoga uit te oefenen. 

Maanteken Boogschutter

Mensen omschrijven jou als positief en aardig. Plezier staat voor jou heel hoog in het vaandel en houdt daarom van avontuur, reizen en nieuwe dingen leren. Wel kan het zijn dat je problemen zoveel mogelijk uit de weggaat. Daarnaast ben je er gesteld op je omgeving. Vrienden en familie zijn degene bij wie je weer tot rust komt. 

Maanteken Steenbok

Structuur, overzicht en regelmaat is voor jou heel belangrijk. Zolang alles blijft zoals het is, hoor je jou niet klagen. Daardoor ben je continu aan het plannen en heb je duidelijk wat je in de toekomst wil. Je kunt daarin doorslaan waardoor je minder plezier en flexibiliteit ervaart in je leven. Veel situaties benader je immers met je ratio, waardoor je je emoties niet altijd goed kunt voelen. 

Maanteken Waterman

Voor jou is het belangrijk om zelf te bepalen hoe je je leven indeelt en schroomt daarbij niet dingen anders te doen dan anderen. Die uitdaging en dat avontuur heb je namelijk nodig. Verder hecht je veel waarde aan vrienden, maar vind je het lastig om relaties op te bouwen omdat je je emoties vaak voor je houdt. 

Maanteken Vissen

Je bent een beetje een dromer waardoor je goed aan kan voelen hoe een ander zich voelt. Ook je eigen emoties veel je hevig, waardoor je soms overweldigd kan voelen door wat je voelt. Je bent dan ook spiritueel en gaat graag op je intuïtie af. Daardoor trek je je graag terug als je weer wil opladen. Ook slaap is voor jou heel belangrijk. 

Ben je benieuwd naar jouw maanteken volgens de vedische astrologie? Boek dan een Vedisch Astrologie consult bij mij. Je ontvangt dan jouw vedic birth chart en optioneel kun je hier een coach consult bij boeken.

Mijn maanteken anders dan in westerse astrologie

Mijn maanteken is anders dan in de westerse astrologie. Dit komt doordat er gebruik gemaakt wordt van een andere dierenriem. En er wordt gegeven naar de tijd voor de introductie van de klok. Het heeft me geleerd om anders naar mijn leven te kijken. Meer vanuit zachtheid. Vanuit een Feminine benadering. Mijn maanteken is in Westerse Astrologie een Leeuw en in Vedische Astrologie Kreeft.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...