fbpx
Blog

Maansteen voor ondersteuning tijdens de nieuwe maan en vruchtbaarheid

Maansteen is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn mysterieuze uitstraling en spirituele betekenis. Het is een variant van de veldspaatfamilie en wordt gekenmerkt door zijn iriserende glans en zachte kleuren, die variëren van wit en crème tot perzik en blauw. In dit blog lees je over de werking en ondersteuning van de maansteen tijdens de nieuwe maan en vruchtbaarheid.

Maansteen en de energie van de maan

Maansteen wordt geassocieerd met de energie van de maan en wordt vaak gebruikt om de intuïtie en spirituele verbinding te versterken. Het staat bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om negatieve energie af te weren en emotionele stabiliteit te bevorderen. Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Mijn Moon Phase Yin Yoga E-book helpt je hierbij.

Maansteen ter ondersteuning van de hormonale cyclus

Een van de belangrijkste voordelen van maansteen is het vermogen om de hormonale cyclus te reguleren en de vruchtbaarheid te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt door vrouwen die zwanger willen worden of die problemen hebben met de menstruatiecyclus.

Chakra’s en spirituele groei

Maansteen wordt ook geassocieerd met de chakra’s en wordt vaak gebruikt om het derde oog en de kruinchakra te activeren. Het kan helpen bij het bevorderen van helderziendheid en het openen van de geest voor nieuwe inzichten en spirituele groei. Het kan ook helpen bij het bevorderen van creativiteit en inspiratie. Als je de chakra’s wilt helen, dan kan je dit ook doen met de 7-weekse chakra balance journey. Een cursus waarin je de chakra’s terug in balans brengt met yoga, breathwork en theorie over het chakra systeem. Voeding speelt hierin ook een belangrijke rol.

In de astrologie wordt deze steen vaak geassocieerd met het sterrenbeeld Kreeft en wordt het geassocieerd met emoties en intuïtie. Het wordt ook geassocieerd met de maan, die symbool staat voor verandering, groei en vernieuwing.

Edelsteen therapie

Als edelsteentherapie wordt maansteen vaak gebruikt om te helpen bij het verlichten van stress, angst en depressie. Het kan ook helpen bij het bevorderen van rust en ontspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Kortom, het is een krachtige en beschermende steen met diepe spirituele betekenis. Het kan helpen bij het bevorderen van intuïtie, emotionele stabiliteit en spirituele groei. Of je nu op zoek bent naar een edelsteen voor decoratie of voor spirituele doeleinden, maansteen is een mooie en betekenisvolle keuze.

Bestel hieronder jouw maansteen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...