fbpx

Op 25 januari 2024 staat de Volle Maan in Kreeft en de Pushya Nakshatra. De volle maan is een hemelse gebeurtenis die de mensheid al eeuwenlang boeit. Volgens de Vedische astrologie is de positie van de maan ten tijde van de volle maan belangrijk bij het bepalen van de energie en de effecten ervan op ons leven. In deze blogpost leg ik de kracht van de volle maan in Kreeft uit. En de bijbehorende nakshatra (maanhuis) volgens de Vedische astrologie.

Januari 2024 Volle Maan in Kreeft

Kreeft wordt geregeerd door de maan en vertegenwoordigt emoties, intuïtie en verzorgende energie. Wanneer de volle maan in Kreeft plaatsvindt, worden deze eigenschappen versterkt en naar de oppervlakte gebracht. Het is een tijd van verhoogde gevoeligheid, diepe emoties en verbinding met ons innerlijke zelf. Deze volle maan biedt een gelegenheid voor zelfreflectie, het helen van emotionele wonden en het verzorgen van onszelf en anderen. De Vedische astrologie nodigt ons uit om onze manier van leven vrouwelijker te bekijken. Meer verbonden met de natuurlijke elementen en ritmes. In de Vedische astrologie berekenen we de dierenriem op basis van de siderische dierenriem in plaats van de tropische dierenriem. Dit betekent dat uw geboortehoroscoop kan afwijken van de westerse astrologie. In een Vedische Geboortehoroscoop Reading leg ik uit hoe je geboortehoroscoop wordt berekend volgens de oude Veda’s.

De Nakshatra van de Volle Maan in januari

In de Vedische astrologie wordt de maan ook geassocieerd met specifieke nakshatras. Of maanhuizen. Wat de energie nog meer diepte en nuance geeft. De nakshatra geassocieerd met de volle maan in Kreeft is Pushya, wat symbool staat voor voeding, bescherming en overvloed. Het is een nakshatra die verband houdt met spirituele groei, begeleiding en humanitaire bezigheden. Gedurende deze tijd versterkt de Pushya nakshatra het emotionele aspect van de volle maan in Kreeft. En voegt deze zodiac een element van compassie en zorgzaamheid toe aan onze interacties.

De invloed van de Volle Maan bij Kreeft en Nakshatra op het persoonlijke leven

De volle maan in Kreeft en Pushya nakshatra kan een diepgaande impact hebben op je persoonlijke leven. Het verhoogt je emotionele gevoeligheid, waardoor je je meer bewust wordt van je gevoelens en de behoeften van de mensen om je heen. Dit is een uitstekende tijd om emotionele bagage te helen en los te laten. En om onze relaties te versterken door empathie en begrip. Het kan ook inspiratie en duidelijkheid brengen op je spirituele reis, en leiding en ondersteuning bieden in tijden van nood.

De energie van de Volle Maan Benutten

Om de energie van de volle maan in Kreeft en de Pushya nakshatra te benutten, is het belangrijk om deel te nemen aan practices die emotioneel welzijn en zelfzorg ondersteunen. Dit kan meditatie, journaling, tijd doorbrengen in de natuur of het ondernemen van activiteiten zijn die je vreugde en ontspanning brengen. Het is ook nuttig om je te omringen met dierbaren, begeleiding te zoeken bij mentoren of spirituele adviseurs, en je emoties op een gezonde en constructieve manier te uiten.

Voor vrouwen is het ook een mooie periode om mijn helende Full Moon Womb Awakening Class te volgen. Een ritueel dat elke vrouw helpt herinneren wie ze werkelijk is gebaseerd op de rite van de baarmoeder. Dit ritueel kan worden uitgevoerd door menstruerende vrouwen, zwangere vrouwen, vrouwen die een miskraam hebben gehad of een kinderwens hebben. En zelfs vrouwen die hun baarmoeder zijn kwijtgeraakt, kunnen dit ritueel doen om verbinding te maken met de wijsheid en kracht van de baarmoeder. Het ritueel wordt eeuwenlang doorgegeven om oude pijn en trauma uit het systeem los te laten.

Conclusie

De volle maan in Kreeft en de daarmee samenhangende Pushya nakshatra bieden een unieke gelegenheid voor emotionele genezing, zelfreflectie en verzorgende energie. Door de verhoogde gevoeligheid en het emotionele bewustzijn gedurende deze tijd te omarmen, kunnen we onze verbinding met onszelf en anderen verdiepen. Vergeet niet om aan zelfzorg te doen en deel te nemen aan activiteiten die het emotionele welzijn bevorderen om de transformerende energie van de volle maan volledig te benutten.

Wil je meer inzicht in hoe jouw geboortehoroscoop eruit ziet volgens de Vedische Astrologie? Vraag jouw Reading dan hier aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...